Haartransplantatie voor wie geschikt ?

Er is veel te doen omtrent haartransplantaties. Toch merk ik dagelijks dat er nog veel misverstanden bestaan omtrent haartransplantaties. In het artikel ‘haartransplantatie voor- en nadelen’ heb ik uitgelegd hoe een haartransplantatie precies in zijn werk gaat. Juist omdat bij een haartransplantatie haren alleen maar verplaatst worden, moet je jezelf goed afvragen of dit ook voor jou geschikt is. Je krijgt in ieder geval niet meer haar. Je haar wordt alleen maar verplaatst van de plek met veel haar naar een plek met te weinig haar. Ook voorkomt een haartransplantatie geen uitval. Dus als je haaruitval begint en je laat een haartransplantatie uitvoeren dan gaat de haaruitval van je niet-getransplanteerde haar gewoon door.

AMPULLEN_man_klein

Haartransplantatie voor wie geschikt ?
Persoonlijk vind ik een haartransplantatie het meest geschikt als de haaruitval al wat langer bestaat en er al veel kaalheid is ontstaan zodat je een goed beeld krijgt van de omvang van de kaalheid en of iemand genoeg donorhaar aan de achterkant heeft om weg te halen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je helemaal geen zin hebt om zo lang te wachten en juist bij de eerste tekenen van haarverlies actie wilt ondernemen. Vaak is dat een optrekkende haargrens of haaruitval bij de inhammen. Juist dan is een haartransplantatie minder geschikt want er is nog helemaal geen overzicht hoe je kaalheid zich gaat ontwikkelen. En je wilt zeker niet dat je later zichtbare littekens krijgt. Gelukkig zijn er andere manieren om je haar te behouden. Wat je wilt is geen verdere haaruitval meer en het liefst weer hergroei van haar op de plekken waar je haar verdwenen is.

H

In onze kliniek behandel ik in dit geval meestal met het Biologisch Haarserum. Dit bevat de juiste mix van stoffen die de haarwortels stimuleren tot een betere groei en haaruitval afremmen. Want bij de meeste vormen van haaruitval gaan de haarwortels niet dood. Je haarwortels zijn nog intact, ze zijn alleen niet actief meer. ( meer info, klik hier )

HairCare200x150

Voor extra resultaat is de mesotherapie. Bij deze behandeling worden bouwstoffen (vitaminen, mineralen, antioxidanten) door middel van micro injecties in de huid gebracht precies bij de haarwortels. Met deze behandeling hou je je eigen haar en niets is mooier dan dat. Je krijgt geen littekens. En het meest waarschijnlijk een stuk voordeliger dan een haartransplantatie. Een haartransplantatie kost al gauw Eur 3000 tot 5000 en meestal is één behandeling niet voldoende maar moet je iedere paar jaar weer opnieuw de haren laten aanvullen omdat je kaalheid verder gevorderd is.  Met onze behandelingen gebeurt dat juist niet omdat deze gericht zijn op preventie. Je houdt je eigen haar, voorkomt erger en laat je haar weer aangroeien. ( meer weten ? ) Afspraak maken ?

Categorie

misschien ook interessant

Tags