Antioxidanten bij haaruitval. Wetenschappelijk inzicht.

Antioxidanten voorkomen schade aan de haarwortelcellen
Antioxidanten zijn stoffen die voorkomen dat vrije radicalen schade aan de cellen (dus ook de haarwortelcellen) veroorzaakt. De aanmaak van vrije radicalen gebeurt nu eenmaal want het is een gevolg van normale verbrandingsprocessen in de cellen. Ook krijg je meer vrije radicalen door schadelijke invloeden uit het milieu en door bijvoorbeeld roken. Vrije radicalen beschadigen je cellen en spelen mogelijk een rol in de oorzaak van kanker. Ook de haarwortelstamcellen hebben te lijden door de vrije radicalen met gevolg: minder haargroei, meer haarverlies en kaalheid. Gelukkig heeft het lichaam zelf beschermingsmechanismen tegen de vrije radicalen. Maar ook je eigen beschermingsmechanisme kan natuurlijk uitgeput raken vooral als er een groot beroep op wordt gedaan bijvoorbeeld bij stress, ziekte etc.

Het gebruik van extra antioxidanten kan in dergelijke gevallen heel zinvol zijn. Het is zeker aan te raden extra antioxidanten bij haaruitval te gebruiken. Dit houdt de haarwortelcellen gezond en bevordert een goede haargroei. Onderzoek naar antioxidanten bij haaruitval geeft al voldoende aanwijzingen in deze richting.

Er komt steeds meer wetenschappelijk inzicht. Recent noemen 2 toxicologen van het UMC Maastricht de slechte naam van antioxidanten niet terecht.   Eén van hen zegt: ” bepaalde (ziekte)processen kunnen met antioxidanten in de goede richting worden gestuurd, waardoor ze gezondheidswinst opleveren”. (voor het hele artikel: klik hier )

IMG_2432

Antioxidanten vind je in de voeding als mineralen en vitaminen, maar ook stoffen uit bijvoorbeeld groene of witte thee- waarmee onderzoek is verricht tegen haaruitval.

3 Reacties

Ben Hooijman 06-08-2013, 10:17

Ik gebruik al haarserum, moet je daarnaast ook nog harecare gebruiken?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 14-08-2013, 09:07

het haarserum is in principe voldoende. Daarnaast is juiste shampoo van belang en de juiste vitaminen

Reageer
Ben 02-02-2014, 14:26

hoe ziet u haar er nu uit?

Gr

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D Kok, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck