Tips bij dun haar

tips haaruitval bij vrouwen

Niemand vind het leuk als het haar dunner wordt. Wat kun je doen om het minder te laten opvallen. tips bij dun haar

  • Knip je haar kort. Juist met een kort kapsel valt het minder op dat je haar dunner wordt. Dit geldt vooral voor mannen. En een lange lok die je over je kale plek wilt kammen, kan nu echt niet meer. Vrouwen kunnen het haar in laagjes laten knippen, het geeft een speels effect en het haar ‘dekt’ beter.

  • Geef je haar een kleur. Doorgaans ben ik geen voorstander van haarverf, maar het kan wel een optisch hulpmiddel zijn om je haar voller te laten lijken. Let wel op dat er weer niet een te groot contrast ontstaat met je huidskleur -dus maak het weer niet te donker. En gebruik altijd een natuurlijke verf, het liefst henna waarin tegenwoordig hele mooie kleurtinten te krijgen zijn.
  • Gebruik de juiste stylingsproducten. Als je haar dunner en fijner wordt heeft gel een te plakkerig effect, het haar plakt samen en je hoofdhuid gaat meer doorschemeren. Je kunt beter een ‘lichter’ product gebruiken zoals mousse
  • Probeer eens een heel andere ‘look’. Voor vrouwen is dat doorgaans wat makkelijker. Je kunt met een haarband, clips ,vlecht, opsteken etc een heel ander kapsel maken. Mannen zijn vaak juist rotsvast in hun kapsel, maar probeer eens je scheiding op een andere manier of helemaal geen scheiding

Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere  behandelingsmogelijkheden van haarproblemen met heel goede resultaten.  Ik hoor heel vaak: ‘er is toch niets aan te doen’. Ik vind dat jammer  en gelukkig is het niet zo. Ook als er niets bijzonders in het spel is ( ziekte, geneesmiddelen etc) en je haar zo maar dunner wordt, zijn er behandelingsmogelijkheden. Ik zie heel goede resultaten met de mesotherapie en de LED lichttherapie  en kijk eens naar de nieuwste ontwikkelingen .

succes met deze tips bij dun haar !

Categorie

misschien ook interessant

Tags