Shampoo voor haaruitval ?

Een wonder shampoo voor haaruitval of – sterker nog-  de haargroei bevordert, bestaat niet. Een shampoo is bedoeld om het  haar en de hoofdhuid te reinigen. Een shampoo is zo samengesteld dat de reinigende werking gemakkelijk verloopt en de shampoo niet door dringtt in de hoofdhuid. En juist in de hoofdhuid, plm 1-2 mm onder het huidoppervlak,  bevinden zich de haarwortels. Dit is de plek waar de haren gemaakt worden.  Het is niet moeilijk voor te stellen dat een product dat niet in de huid doordringt niet werkzaam zal zijn bij haaruitval. Bovendien wordt een shampoo snel uitgewassen zodat de ingredienten niet de kans krijgen de haarwortel te bereiken.

shampoo voor haaruitval

Toch speelt shampoo wel een rol bij haarproblemen, waarom  is dat  ? 
De meest shampoos bevatten veel chemische stoffen . Lees eens de lijst met ingrediënten en je vindt er gemakkelijk 10 tot 20. Lang niet iedereen weet waar deze synthetische chemicaliën voor dienen en of ze eventueel schadelijk zijn.  Een direct schadelijk effect is er meestal niet, maar op de lange termijn zijn de gevolgen voor je huid, je lichaam en het milieu veel onduidelijker. Uit het verleden weten we dat veel stoffen die eerst  onschadelijk leken dat op termijn helemaal niet bleken te zijn !  Het is helemaal niet ondenkbaar dat veel mensen op dit moment een shampoo gebruiken, vaak dagelijks, die eigenlijk helemaal  niet geschikt voor hun haar en hoofdhuid is.

shampoo voor haaruitval
gezond haar met intacte schublaag

veilige shampoo voor haaruitval
Gelukkig staat het onderzoek niet stil. De laatste tijd zijn er shampoos ontwikkeld geheel met natuurlijke ingrediënten, de organische shampoo. Dit is niet alleen beter voor jezelf maar ook beter voor het milieu.

Een organische shampoo bevat geen synthetische stoffen maar uitsluitend natuurlijke. Dit geeft een betere en natuurlijker verzorging van het haar. Dit houdt de natuurlijke gezondheid van het haar in stand in bevordert deze. Met een verkeerde shampoo zie ik regelmatig beschadiging van de cuticula (de beschermende schublaag ) van het haar.

shampoo voor haaruitval
beschadigd haar zonder schublaag

Het haar zal glans en veerkracht verliezen en breekt af. Met een organische shampoo herstelt de cuticula, het haar glanst weer en is veerkrachtig en gezond. Kies een natuurlijke shampoo voor gezond haar,  een gezonde hoofdhuid en een beter milieu.

Onze shampoos zijn geheel natuurlijk

Categorie

misschien ook interessant

Tags