Sport en Haaruitval. Onderzoeksresultaten

Fietsers en sporters die duursporten beoefenen hebben meer last van haaruitval zo is uit onderzoek gebleken. Ook dames fietsers die meer dan 100 km per week trainden hadden meer last van haaruitval,  maar wat  is dit verband  precies tussen sport en haaruitval ?

Het fietsen zelf veroorzaakt –gelukkig- geen haarverlies. Het is de blootstelling aan zon en wind waardoor het haar beschadigd raakt, uitdroogt en afbreekt.

Anabole steroïden, die worden gebruikt in de sport om  kracht te vergroten en de herstelperiode te verkorten, hebben veel  bijwerkingen waaronder haarverlies. Fitness en krachttraining zonder gebruik van anabole steroïden veroorzaakt geen haarverlies.

Ziekte, stress, vitamine- en mineralentekort (vooral aan zink en ijzer) veroorzaken een diffuus haarverlies. Ook na een streng dieet en fors gewichtsverlies zie je dergelijke problemen.

En tenslotte, verkeerde en onvoorzichtige haarbehandelingen, verven , permanenten, te veel stylen, etc maken het haar zwak waardoor het afbreekt.

Wat te doen als je veel sport ?
Zorg voor voldoende rust en een uitgebalanceerd dieet. Zorg voor de juiste behandeling van het haar. Gebruik een goede en voedende shampoo en voorkom uitdroging.  Zorg voor een gezonde hoofdhuid. Onze (klik hier) natuurlijke shampoos zijn voedend en beschermend.

Neem voldoende koolhydraten, eiwitten , vitaminen en mineralen. Vooral ijzer en zink.

Referenties

Categorie

misschien ook interessant

Tags