Haarverlies bij mannen. Fabels en feiten

Menig man is trots op zijn haar, dus als het begint uit te vallen kan dat veel impact hebben. Je raakt niet alleen je haar kwijt maar ook  een stukje identiteit. Ik merk dat zeker bij mannen het probleem vaak wordt afgedaan met een lach, omdat mannen kennelijk van zichzelf vinden dat ze er zich eigenlijk niet druk over mogen maken. Haarverlies bij mannen biedt ruimte voor veel speculaties, fabels en bakerpraatjes. Even wat feiten en fabels op een rij.

wat is de oorzaak van haarverlies bij mannen ?

 • Haaruitval komt van moederskant.
  Niet alleen maar waar. Mannelijke kaalheid ( alopecia androgenetica) is erfelijk. De genen die haaruitval veroorzaken kun je van je beide ouders krijgen, dus niet alleen van je moeder. En ook is er niet één ′haaruitval gen′ maar meerdere, waardoor het moeilijk is te voorspellen wat jouw kansen zijn op haarverlies.

 • Hoeden, petten, je brommerhelm etc veroorzaken haaruitval
  Niet waar. Een haar kan niet  ‘ stikken’ of op welke manier dan ook door helm of pet in gevaar komen. Een haar krijgt de voeding van binnenuit ( via bloedvaatjes in onderhuids bindweeefsel) en alles aan de buitenkant staat daar helemaal los van.

 • Een handvol haarverlies per dag leidt tot kaalheid.
  Ja en nee. Belangrijker dan het haarverlies op zich is het feit of er wel genoeg haren terugkomen. Want in normale omstandigheden wordt het haar constant vervangen, een haar valt uit en groeit weer aan. Pas als er langdurig meer uitval is dan aangroei wordt je haar op termijn dunner.

 • Haarverlies wordt veroorzaakt door haarproducten zoals , wax, gel etc
  Niet waar. Door haarwax, -gel , schuim of andere haarproducten kan je haar niet uitvallen of beschadigd raken. Maak je dus geen zorgen over het gebruik van deze producten. Maar wil je liever een 100% natuurlijke haarwax of haargel? kijk in onze webshop 100% natuurlijke haarwax kijk in onze webshop 100% natuurlijke haargel

 • Een borstel is beter dan een kam.
  Waar. Een borstel is beter voor je haar, maar wel een borstel met echte natuurlijke haren . Deze beschermt je haar, zorgt dat de beschermende schublaag netjes gesloten blijft en masseeert de hoofdhuid, wat haargroei stimuleert. Een kam heeft deze eigenschappen niet, en een kam van kunststof kan je haar statisch maken.

 • Knippen of scheren zorgt voor betere ( sterkere) haargroei
  Niet waar. Was het maar zo simpel dan zouden er geen kale mensen zijn. Haarverlies bij mannen wordt veroorzaakt door een probleem in de haarwortel en deze bevindt zich in de huid. Knippen  en scheren gebeurt aan de buitenkant van het haar en heeft dus niks te maken met de haarwortel. Je haar gaat echt niet beterof sneller groeien als je het scheert of knipt. Wel voel je een stoppeltje naderhand waardoor het lijkt alsof het sterker is.

 • Haarwassen is slecht voor je haar.
  Waar en niet waar. Dit is een iets ingewikkelder verband. Heb je gezond en sterk haar dan maakt het niet zo veel uit hoe vaak je je haar wast en met welke shampoo. Heb je al een haarprobleem dan is het helemaal anders.  Je haar is gevoelig voor natriumlaurylsulfaat wat in bijna alle shampoos zit.  Deze chemische toevoeging droogt je haar uit en maakt het bros en breekbaar. Gevolg: je haarprobleem wordt groter. Naast haaruitval krijg je nu ook afbrekend haar, vaak al in de huid.

 • Haarverf veroorzaakt haaruitval.
  Waar. Hoewel er strikt gesproken geen sprake is van haaruitval maar van afbrekend haar door beschadiging. Het resultaat is hetzelfde: minder haar. Het zijn de chemische behandelingen (verf, permanent, ontkroezen) die slecht zijn voor het haar. Een natuurlijke verf zoals henna is al een heel stuk veiliger voor je haar.

 • Haaruitval heeft te maken met wat je eet.
  Waar. Natuurlijk is het belangrijk voor een gezonde haargroei dat je gezond eet. Kijk eens kritisch naar wat je eet en of je dagelijks wel voldoende vers fruit en verse groenten eet en niet te veel gefrituurd voedsel. Maar andersom geldt wel dat je haarverlies bij mannen niet simpelweg kunt bestrijden door gezonder te gaan eten. Er is meer nodig.

 • Stress veroorzaakt haaruitval.
  Waar tot op zekere hoogte. Langdurige stress of plotse heftige stress kan leiden tot versneld haaruitval. Maar in dit geval is het niet blijvend en herstelt de haargroei meestal weer na verloop van tijd.

 • Hormonen hebben geen verband met haaruitval.
  Waar in principe. In veruit de meeste gevallen van haarverlies bij mannen wordt dit niet veroorzaakt door een afwijkende hormoonspiegel en levert bloedonderzoek helemaal niets op. Je haar zelf (de stamcel) is extra gevoelig voor bepaalde hormomen zonder dat de hormoonspiegel in het bloed zelf afwijkend is.  Alleen bij uitzonderingen of bepaalde omstandigheden (denk aan vrouwen en zwangerschap) spelen hormonen een rol, maar het patroon van haaruitval is dan wel anders.

 • Anabole steroiden hebben geen invloed op het haar.
  Niet waar. Anabole steroiden die bijvoorbeeld in sportscholen populair zijn (meestal in het illegale circuit) hebben veel bijwerkingen. Meestal worden anabolen in te grote hoeveelheden gebruikt en veroorzaken dan haaruitval bij mannen.


Ben je geïnteresseerd in onze nieuwste behandeling van haar verlies bij mannen klik hier, of kijk in onze webshop

Afspraak maken ? aanvraag direct advies  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag.  

110 Reacties

Avatar
Tijn 08-10-2020, 19:10

Hoi,
Ik heb op mijn 21e al een inham aan mijn rechterkant, betekent dit dan dat dit ook aan mijn rechterkant gaat komen? En betekent op vroege leeftijd inhammen dat je altijd kaal word?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-10-2020, 15:13

nee, niet altijd. soms blijft het gelukkig bij de inham(men)

Reageer
Avatar
Sander 31-03-2020, 23:00

Goedenavond
Ik zit in een wat verder gevorderde stadium van kaalheid en ik overweeg een haarwerk dat een maand blijft zitten (geplakt) om dan weer te onderhouden en opnieuw voor maand erop te zetten etc. Is het zo dat dit haarwerk mijn haar dat er onder groeit verder zal aantasten? U zegt dat haar niet kan verstikken denk u in dit geval (blijvend plakkend) er anders over? Ik vraag dit als het haarwerk na een jaar bv niet bevalt ik hierdoor mijn originele haar niet verder aan het beschadigen ben of verlies bevorderd

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-04-2020, 09:39

nee, het haarwerk zal h geen invloed hebben op het haar eronder. wel zie ik regelmatig hoofdhuid problemen ontstaan door het plakmiddel

Reageer
Avatar
Henk 17-02-2020, 16:53

Geachte heer/mevrouw

Ik heb 2 keer een ongeluk gehad dat me haren zijn uitgetrokken. Een keer door een persoon en een keer door een machine. Groeien mijn haren nu niet meer terug ? Ik las bij herhaalde uitstrekken dat je het niet meer terug komt of telt dat pas bij meer dan 2 keer.

Met vriendelijke groeten.
Henk

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-02-2020, 11:06

het haar van de hoofdhuid kan wel tegen een stootje, 2x uittrekken zou in principe niet ernstig hoeven te zijn en het haar komt terug. ( tenzij ook de hoofdhuid zelf ernstig beschadigd is geraakt)

Reageer
Avatar
Harun 30-01-2020, 03:18

Finasteride werd mij aangeraden maar de apotheler zei dat het schadenlijk kan zijn voor je mannenlijkheid. Dit kan je ook behouden als je ermee stopt. Het is ook slecht voor je lever. Klopt dit allemaal? Wat raad u aan als alternatief? Ik ben namenlijk bang voor haar implantatie.
alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-02-2020, 11:08

ja finasteride kan dit soort bijwerkingen hebben, ik ben er daarom geen voorstander van. kijk voor de mogelijkheden van behandeling zonder haartransplantatie op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
Roy 11-10-2019, 23:05

Hallo,
Ik heb al een tijdje last van dunne haren op mijn inham en vooral op mijn kruin erg dunne haren, ik gebruik sinds 3 weken nanoxidil 5% is dit bekend bij u zowel wat is de effect hiervan, het schijnt effectief te zijn resultaat na 3 maanden zichtbaar. Gr. Roy

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-10-2019, 09:26

ik heb geen ervaring met nanoxidil want ik schrijf het niet voor. Zelf vind ik dat het effect van dit middel onvoldoende wetenschappelijk is aangetoond

Reageer
Avatar
Rik 05-01-2019, 23:04

Geachte heer Plinck,

Ik ben erg kalend en hou van hete douches. Ik was m’n haar dan ook vaak met (te) heet water. Ik lees net op een website dat je kaal kan worden door je haar met heet water te wassen. Je haar zou poreus worden en haarwortels zouden afbreken. Klopt dit? Ben ik hierdoor blijvend kaal geworden? Of is dit onzin?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-01-2019, 10:51

het klopt dat te heet douchen niet goed is voor je haar, gelukkig wordt je er niet blijvend kaal van. was het niet meer zo heet en ik adviseer onze aloe vera haarwasgel voor het herstel: https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
reinard 02-12-2018, 03:49

slapen met wax in je haar,is dat schadelijk,kan je daar haaruitval van krijgen en of word je haar daar dunner van

vroeger toen ik nog een tiener was had ik volle haren en kon makkelijk in model,nu ik bijna 30 ben heb ik dunner haar en gelukkig geen haaruitval,door welke factoren kan dit komen? en is er een shampoo waarin niet de bekende sulfaat ofzo inzit.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-12-2018, 10:21

nee slapen met wax in het haar veroorzaakt geen haarverlies, meest waarschijnlijk is er een andere reden. Onze aloe vera haarwasgel bevat geen sulfaten en is 100% natuurlijk https://haarkliniekshop.com/mannen/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
Ben 01-11-2018, 19:42

Beste heer Plinck,

Ik ben kalend en laat mn hoofd altijd scheren bij een barbier. Wanneer hij me scheert loopt regelmatig de tondeuse vast en dat doet pijn. Het voelt alsof mn haren eruit worden getrokken. Dit is in de afgelopen jaren al heel vaak gebeurd. Kan dit resulteren in beschadigde haarzakjes en permanent haarverlies? Met andere woorden: kan het zijn dat ik hierdoor kaler ben geworden?? Ik lees op uw blog dat een keer een haar eruit trekken niet kwaad kan, maar dit is me al zovaak overkomen. Heel graag uw deskundige mening, want ik zit hier enorm mee!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-11-2018, 18:16

nee kaalheid veroorzaakt door een tonduese heb ik nog nooit gezien en ik ken het niet uit de literatuur. waarschijnlijk is er een andere oorzaak

Reageer
Avatar
Sjon 25-09-2018, 23:22

Beste drs E Plinck

Ik ben 18 jaar en heb inhammingen. is het mogelijk om het op een natuurlijke wijze terug te krijgen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 28-09-2018, 09:22

het biologisch haargroeiserum is 100% natuuurlijk

Reageer
Avatar
Maarten 26-01-2018, 20:16

Beste heer Plinck,

Ik ben een kalende man en laat m’n hoofd scheren bij een kapper. Hij gebruikt een föhn om haren weg te blazen en m’n hoofd te drogen. Vaak laat hij de föhn te lang op m’n hoofd blazen waardoor het echt pijnlijk heet wordt. Ik weet eigenlijk niet waarom ik er nooit wat van zeg, maar het voelt als branden. Kunnen hierdoor haarzakjes beschadigd raken en kan ik hierdoor nog meer haren kwijt raken?

En waarom kan van een keer haren uittrekken haarzakjes niet beschadigd raken en van meerdere keren haren uittrekken je haren kwijtraken? Bij mij gebeurt het vaak dat door een slechte/zwakke tondeuse haren eruit getrokken worden ipv geschoren. Kan dit ervoor zorgen dat haren niet meer terugkomen?

Dank voor uw reactie,

Maarten

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-01-2018, 11:27

nee er is meer voor nodig, haarzakjes raken niet zomaar beschadigd. Door de fohn kan het niet, meerdere keren met kracht uittrekken kan wel beschadigen, maar door de tondeuse heb ik dit probleem echter nog niet gezien

Reageer
Avatar
david 27-12-2017, 01:00

Geachte heer Plinck,

Een tijdje terug was het me opgevallen dat me haarlijn naar achteren is gegaan. Aan beide kant van me ouders is er geen sprake van kaalheid, ik vroeg me af hoe dit kan en sinds kort gebruik ik een tijdje wax in me haren en vallen me haren uit komt dit door de wax of door iets anders?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-12-2017, 17:23

nee, niet per se door de haarwax, het beste is eerst een haarwortelonderzoek te laten doen om de echte oorzaak te achterhalen

Reageer
Avatar
Thomas 24-10-2017, 02:44

Hallo , ik ben 24 jaar en mijn haar is enorm verdund sinds een kapper enkele keren mijn haar heeft uitgedund met een speciale uitdunschaar(leek eerder één voor dieren). Kunnen hierdoor de haarvaatjes zodanig aangetast zijn dat ze vernietigd waren? De laatste keer dat ik daar dus ging heeft hij op de kruin enorm veel “uitgedund”, waardoor het nu nog steeds enorm dun aanvoelt en voor dit laatste bezoek aan deze kapper was mijn haar nog zeer vol, dit is nu ongeveer 6 maanden geleden.

mvg

Reageer
Avatar
Thomas 24-10-2017, 02:45

Het uitdunnen voelde eerder aan als uittrekken vanwege de schaar die er ook niet uitzag als een gewone uitdunschaar.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-10-2017, 11:14

ook van een keer uittrekken raakt het haar niet beschadigt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-10-2017, 11:13

nee door een uitdunschaar kan dat niet, ook raken de haarvaten niet beschadigt. waarschijnlijk is er een andere oorzaak

Reageer
Avatar
Kris 14-10-2017, 17:58

Beste heer Plinck,

Ik kalend en laat daarom m’n hoofd vaak bij een barbier kaal scheren.

Op dit moment zit ik in Zuid-Amerika, waar ik net bij een barbier ben geweest. De tondeuses die hij gebruikte waren niet goed/niet krachtig. De tondeuses gingen niet goed door m’n hoofd- en baardhaar en het deed een beetje pijn. Het voelde alsof de haren eruit getrokken werden. Ik durfde en kon er niets van zeggen, ook omdat ik de taal niet spreek. Maar ik ben enorm bang dat de haren die eruit getrokken zijn niet meer terugkomen. Klopt dit? Als er hoofd- en baardharen uitgetrokken zijn, kan het dan zijn dat ze niet meer terugkomen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-10-2017, 09:25

nee, niet na een keer al, je hoeft niet ongerust te zijn dat ze niet meer terugkomen. Pas bij meerdere keren na elkaar uittrekken kan zoiets gebeuren

Reageer
Avatar
laurens 26-09-2017, 12:25

Ik ben een 20 jarige man met een volle, dikke bos haar.
Sinds 2 weken beginnen mijn haren uit te vallen, elke keer als ik langzaam aan een pluk haar trek, komen er gemiddeld 10 haren mee.

Sinds 1 maand werk ik in azië dus zou dit aan de klimaatverandering kunnen liggen. Mijn voeding is ook veranderd omdat ik nu vooral rijst met vlees eet.

Ik sport veel, rook niet leef gezond dus dat zal het niet zijn. Wel ben ik van shampoo veranderd en gebruik sinds kort conditioner.

Heeft u tips?

Groet,
Laurens

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 10:46

ik kan ons biologisch haargroeiserum adviseren want dat helpt het beste om haaruitval te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren : https://haarkliniekshop.com/mannen/biologisch-haarserum-man

Reageer
Avatar
Fares Sallam 19-05-2018, 09:49

Beste meneer,

Sinds een week ging mijn haar heel erg vallen en ik.weet niet wat ik moet doen want eigenlijk mijn familie (vader kant)
Ze zijn kaal heeft u misschien een oplossing voor mij.

Met vriendelijke groet Fares Sallam

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-05-2018, 11:56

een week haaruitval is nog kort en hopelijk trekt het weer bij, mijn advies is nog even af te wachten hoe het gaat.Na plm 4 maanden meer dan 100 haren per dag verliezen wordt het tijd voor actie

Reageer
Avatar
Rens 21-09-2017, 17:40

Hallo ik ben 14 en ik heb gemerkt dat mijn haar wat dunner is geworden en me haarlijn naar achter gaat, kaalheid zit wel een beetje in de familie, tips tegen haaruitval voor mij?

Reageer
Avatar
Ronnie 08-09-2017, 13:19

Geachte heer plinck

Ik ben 26 jaar heb nu tot mijn spijt meerdere anabolen kuren gebruikt (trenbolone) . Nu bij de laatste keer zei mijn kapper dat mijn haar dunner werd. Had het eerder niet in de gaten omdat het om mijn kruin gaat zie het nu zelf ook zichtbaar dunner worden. Ben er acuut mee gestopt. Mijn vraag is hoelang zal dit doorgaan, kan het verloren haar terug groeie zie wel op begin van mij haarlijn kleine haartjes groeien. En wat kan ik er op dit moment aan doen omdit te verminderen. Ben er heel de dag mee bezig en erg in paniek. Heb nog een dikke bos haar alleen op de kruin zie ik langzaam aan de hoofdhuid.

Alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 08-09-2017, 18:18

gelukkig kan je haar terugkomen, wel denk ik dat je daarvoor het beste een behandeling bij ons kunt doen . ik adviseer eerst het aanvraagformulier in te vullen :https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Elias 31-08-2017, 16:24

Ik gebruik al sinds men 16 jaar een prduct (Dark and lovely) om men haar stijler te maken. Men haar wordt er dunner van en men hoofdheid krijgt korstjes na gebruik van dit product. En krijg er plots overtollig haaruitval. Nu zie ik enkele kale plekken. Op men bovenhoofd. Kan dit product ervoor zorgen voor die kaalheid en zou men haar terug groeie op deze plekken waar er geen haartjes meer groeien. Ben nu 23 jaar ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-09-2017, 10:53

ontkroezen, straighten en je haar steiler maken veroorzaakt altijd veel schade en afbreken van het haar. Ik kan het niet aanraden. je haar kan terugkomen maar dit duurt 9-12 maanden. neem ons Biologisch HaarGroeiSerum man en de Aloe Vera haarwasgel. succes. je vindt ze hier: https://haarkliniekshop.com/producten/mannen/

Reageer
Avatar
Kjeld 30-08-2017, 19:39

Beste heer Plinck,

Een beetje bizarre situatie, maar als je een sigaret in je gezicht gedrukt krijgt en je een plek daardoor in je baard krijgt, doordat het haar is weggebrand. Kan dat haar dan weer volledig terug groeien? Of is dat een dermate verbranding dat dat altijd een kale plek zal blijven?

Gr Kjeld

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:25

het hangt inderdaad af van de mate van verbranding, bij 3e graads komt het haar niet terug, maar door een sigaret verwacht ik niet zo’n erge verbranding. dus de kans is groter dat het wel terugkomt (plm 2-3 maanden)

Reageer
Avatar
Frits 25-06-2017, 09:28

Geachte heer Plinck,

Ik doe al jaren twee handen gojibessen door m’n yoghurt. Nu heb ik onlangs gelezen dat hier de zeer giftige stof Atropine in zit, dat voor braken, diarree, etc, kan zorgen. Kan het eten van deze bessen ervoor gezorgd hebben dat ik kaal ben geworden? En zo ja, wat kan ik eraan doen om m’n haar weer terug te krijgen? Kaalheid in mijn familie komt aan beide kanten niet voor…

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-07-2017, 11:51

gelukkig is de dosis bijzonder laag anders had u doorlopend last gehad van braken en diarrhee etc zodat ik niet verwacht dat het nadelig voor uw haar geweest kan zijn. kijk eens op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/
voor oorzaak , behandeling etc.

Reageer
Avatar
Henk 30-05-2017, 23:55

Kan het stoppen met roken haargroei bevorderen? Op welke termijn is zoiets zichtbaar? En tot slot , kunnen verdwenen haren ‘teruggroeien’ na stoppen met roken?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-05-2017, 17:32

roken is inderdaad net goed voor haargroei omdat de kleine bloedvaten verstopt raken, maar het is niet zo dat als je stopt met roken er een haargroei effect optreedt. daarvoor is extra nodig, ook om haren te laten teruggroeien

Reageer
Avatar
Marko 22-05-2017, 19:09

Hoi, ik heb weinig haar meer op m’n hoofd en ben onlangs zwaar door de zon verbrand op m’n hoofd. Kan je door (zware) zonnebrand haar verliezen/kaler worden?

Groet,

Marko

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-05-2017, 11:10

nee, niet door zonnebrand. wel is het beter de huid te beschermen, want zonnebrand is altijd beter te voorkomen

Reageer
Avatar
brandon 06-04-2017, 15:13

Hoi,

Ik heb tot ongeveer mijn 18de altijd super veel haar gehad. Toen ben ik erg afgevallen (van 75 kg naar 58kg) en toen ben ik van de middelbare school afgegaan en gaan studeren. Ik een hele tijd ongeveer 2 jaar heel erg last gehad van een jeukende hoofdhuid en veer schilfers. Ik had toen ook hele erge haaruitval (echt bij t douchen zaten mijn schouders, handen en polsen onder het haar). Ik ben toen naar de huisarts gegaan en die zei dat ik last had van schimmels op mijn heefd en had me ketoconazol gegeven. De jeuk ging weg, maar de haaruitval bleef. Tot een tijdje terug heb ik eigenlijk nooit gekookt, ik at elke dag pizza, lasagne of friet omdat ik student ben en te lui was voor te koken. Ik bedacht me dat misschien dit een invloed had op mijn haaruitval. Ik ben toen gaan koken en at opeens elke dag fruit en groenten en nam vitaminepillen. Nu lijkt mijn haar nog nauwelijks uit te vallen. Als ik mijn haar was komt er echt nauwelijks een haar van mijn hoofd en er liggen nooit meer haren op mijn kussen. Toch lijkt mijn haar nu zo dun en als ik het voor optil kan ik opeens gewoon door mijn haar kijken en mijn hoofdhuid zien. Ik denk persoonlijk niet dat het erfelijke haaruitval is geweest omdat het nu gestopt is en omdat het overal tegenlijk gebeurde en niet in een patroon. Maar ik vraag me af of mijn haar nog terug kan groeien of dat ik gewoon pech heb? ik ben zo bang om kaal te worden ik vind dat zo lelijk 🙁

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-04-2017, 10:28

haaruitval is vaak een combinatie van factoren en ook bij jou denk ik. voeding speelt een rol ( eet voldoende groeten fruit etc), je levensstijl ( voldoende slaap, beweging en sport) maar ook je erfelijke aanleg.
gelukkig kan je haar meestal weer terugkomen, je haarwortels zelf zijn niet dood maar van slag.

Reageer
Avatar
Miko 06-02-2017, 21:58

Beste dokter,

Ik ben bijna 25 heb nog voldoende haar en als het zo blijft erg tevreden. Heb alleen het idee dat mijn haren wel langzaam dunner word (alleen bij het inhammen vooral linker kant). Ik gebruik 2 of 3 x in de week haarlak zodat mijn haren heledag in model blijft. Ik gebruik alleen aan de voorkant haarlak(niet al teveel, zodat de kuif hoog blijft) alleen merk ik laatste tijd dat ik regelmatig jeuk heb op verschillende plekken maar dan echt “1 sec jeukmomenten.” Als ik het even snel krab is het weer weg. Dus het is niet hele erge jeuk maar snel geirriteerde jeuk ofso.. ik vroeg mij af of ik na het gebruiken van het haarlak gelijk die avond mijn haren moet uitwassen? Ik ben erg bewust van goede of slechte shampoos. Daarom ben ik al een lange tijd gestopt met sls shampoos en gebruik ik alleen nog maar conditioners omdat die het minst chemische stoffen bevatten. En daarnaast gebruik ik 1 x in de week appelazijn om mijn hoofdhuid schoon te krijgen wat heel goed werkt. Mijn vraag is dus of haarlak erg schadelijk is en of ik dit direct voor slapen moet uitwassen(bij gebruik van haarlak) en hoevaak moet ik mijn haren borstelen? Lees dat te vaak slecht is.. en hoe voorkom ik volledige “af en toe jeuk momenten”? Ik dank u zeer als u hierop kan reageren!
Mvg,
Miko

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 08-02-2017, 14:04

ik adviseer onze Aloe Vera HaarWasgel , deze is 100% natuurlijk en kalmeert de hoofdhuid het best met de minste kans op ‘jeukmomenten’. Ik kan de haarlak niet adviseren, deze bevat (te) veel chemische bestanddelen. Vervang deze door onze Natuurlijke HaarWax om het haar in model te houden. Het haar mag 1x per dag (iedere dag) geborsteld worden maar allen met 100% natuurhaar (zoals bijv mason pearson borstels)
je producten kan je hier vinden: https://haarkliniekshop.com/producten/mannen/

Reageer
Avatar
Dirk 31-01-2017, 18:52

Beste heer Plinck, kan scheren met zo’n klassiek kappersmes zorgen voor (meer) haaruitval/kaalheid? Ik heb vrienden die net als ik kalend zijn, maar hun haar alleen scheren op de kortste stand van een tondeuse. Ikzelf laat het scheren met zo’n klassiek kappersmes. De laatste jaren ben ik kaler geworden dan zij, terwijl zij eerder kalend waren dan ik. Nu wil ik graag 100% zeker weten dat ik niet kaler ben geworden door het kappersmes. Kunt u mij daar svp antwoord op geven? Of zorgen beide manieren van scheren (mes/tondeuse) voor kaalheid? En wat vindt u beter: met mes of met tondeuse? Hartelijke groet, Dirk

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-02-2017, 13:28

nee scheren maakt niet uit, ook maakt het niet uit of het met een kappersmes of tondeuse gebeurt. de kaalheid ontstaat door afwijkingen in de haarwortel zelf en dit staat los van het scheren van haren

Reageer
Avatar
Dirk 22-02-2017, 19:00

Geachte heer Plinck,

Een laatste vraag, waarvan ik hoop dat u em wilt beantwoorden: mijn kappers doopt zijn kappersmes altijd eerst in de alcohol en steekt dit mes dan altijd in de brand voordat hij m’n hoofd gaat scheren. Nadat hij het vuur heeft gedoofd, begint hij direct met scheren. Terwijl het mes nog gloeiend heet is. Dit doet vaak erg pijn. Ik vraag me nu af of dit de stamcellen of haarzakjes/haarwortels heeft beschadigd in de afgelopen jaren. Ik kom al lang bij hem en ben verder tevreden over zijn werk, maar ik heb wel het idee dat ik door zijn werkwijze kaler te zijn geworden. Kan dit? Ik hoop zo erg dat u me antwoord wilt geven, want ik maak me zorgen.

Groet, Dirk

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-03-2017, 18:50

nee ook dat kan niet, want de stamcellen worden beschermd door de opperhuid. pas bij totale ( 3e graads ) verbranding gaan deze kapot ( en dat zal de kapper niet doen met een te warm mes)
Meest waarschijnlijk is er een andere reden voor je haaruitval

Reageer
Avatar
Giel 02-01-2017, 02:04

Hallo dokter
Ik ben op zoek naar een goede wax alleen weet ik niet welke ik moet halen aangezien er honderden soorten zijn
Laatst heb ik er 1 gekocht genaamd ( Red One)
Kunt u mij aub vertellen of de wax die ik op dit moment gebruik dus de Red One of het een slecht product is voor het haar
Alvast bedankt
Mvg ‘
Giel

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-01-2017, 10:56

zelf heb ik het meest vertrouwen in een natuurlijke wax, dan zitten er geen schadelijke chemische toevoegingen in. onze haar wax is 100% natuurlijk en veilig voor je haar : https://haarkliniekshop.com/mannen/natuur-haarwax

Reageer
Avatar
Tijs 09-11-2016, 20:07

Geachte heer Plinck,

Ik ben bijna 40 en heb van m’n 20ste tot m’n 30ste hwt antidepressivum Fevarin geslikt en van m’n 34ste tot m’n 38ste Citalopram. Aan beide kanten van m’n familie komt kaalheid niet voor. Ook niet in de generaties daarvoor. Mijn haar begon echter uit te dunnen toen ik zo’n 22 jaar was en nu ben ik vrij kaal. Kan dit door de medicatie zijn gekomen? En is dit permanent? Want in de periode dat ik geen antidepressiva slikte, herstelde m’n haargroei niet.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-11-2016, 11:11

waarschijnlijk komt het niet door de antidepressiva. kijk eens op https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
Rene 19-10-2016, 12:33

Hallo ,
Ik heb een vraagje. Ik heb veel last van grijze haren en nu trek ik de grijze haren uit (met wortel en al) met een pincet.
Kan dit kaalheid veroorzaken? Groeit het uitgetrokken haar niet meer terug?

Dank je.

Groeten,

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 20-10-2016, 16:29

bij herhaaldelijk epileren (uittrekken) komen deze haren niet meer terug

Reageer
Avatar
DANIEL 23-09-2016, 00:30

HALLO MIJN HAAR WORDT STEEDS DUNNER EN MINDER ROND DE KRUINEN , IS HET RAAR OM HIERMEE NAAR DE HUISARTS TE GAAN= IK BETAAL ZORGVERZEKERING EN HEB GEEN ZIN OM HONDERDEN EUROS UIT TE GEVEN AAN PRODUCTEN ETC..

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-10-2016, 17:25

Nee hoor . Ik neem aan dat geen enkele vraag raar is voor je huisarts. Wel is het zo dat welke behandeling dan ook tegen haaruitval meestal niet vergoed wordt, helaas

Reageer
Avatar
Ray 11-08-2016, 15:25

Ik heb al 20 last van chronische stress. Op m’n hoofs ben ik al kalend, maar nu zie ik in m’n baard ineens ook kleine kale plekjes. Kan dit door de stress komen? En kan ik een baardhaarimplantatie doen om dit te herstellen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 12-08-2016, 10:48

meest waarschijnlijk gaat het om alopecia areata. in dat geval is het meestal tijdelijk en komt het haar weer vanzelf terug maar dit kan enige maanden duren. baardimplantaties zijn niet mogelijk

Reageer
Avatar
Ray 16-08-2016, 08:18

Geachte heer Plinck,
Een laatste vraag over een baardimplantatie:

Er zijn klinieken zoals Hair Plus MC die baardhaarimplantaties aanbieden. Raadt u mij dan af om hierheen te gaan, omdat het geen zuivere koffie is? Ik zou heel graag uw reactie vernemen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-08-2016, 11:26

nee hoor, het punt is alleen dat het moeilijk is geschikt donorhaar te vinden, als je een hoofdhaar gebruikt als baardhaar klopt het niet ( wordt te lang en is te zacht en de kleur is anders). Want je kan natuurlijk alleen je eigen haren gebruiken

Reageer
Avatar
Kris 08-08-2016, 20:42

Beste heer Plinck,

ik las ergens een artikel waar u zegt dat men van tevoren kan zien of je later kaal wordt of niet. ( https://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/uiterlijk/wat-te-doen-bij-kaalheid/ )
“springerig, dunner, gevoeliger haar, lichtere tint” enz…helaas herken ik al deze symptomen…
bedoelt u hiermee dat je dan meestal volledig kaal gaat worden? (of gewoon haarverlies in het algemeen?)

ik ben nu 30 jaar, altijd veel en dik haar gehad, dus ik maak me wel wat zorgen eerlijk gezegd.
de tondeuse is echt geen optie voor mij, daar heb ik het hoofd niet voor…

Alvast bedankt,

Kris

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-08-2016, 11:16

ja, als je goed kijkt kun je vaak te verwachten haarverlies al zien aankomen, maar je kunt niet zomaar zelf de mate van haarverlies gaan voorspellen daarvoor is nader onderzoek nodig. u kunt uw vraag richten via info@haarkliniek.com of ons cotanctformuler invullen voor nader persoonlijk advies

Reageer
Avatar
Rick 02-08-2016, 08:10

Geachte heer Plinck,

Ik maak me zorgen over de snelheid waarmee ik m’n haren verlies. Wat ik niet begrijp is dat ik collega’s die ook kalend zijn, lijk in te halen wat betreft kaalheid. De meesten van hen zijn ook iets ouder dan ik. Is dit puur een kwestie van genen, of kunnen andere factoren een rol spelen? Het rare is dat m’n ouders allebei hun haar nog hebben en mijn opa en oma’s ook niet kalend waren.

Groet, Rick

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-08-2016, 11:26

vaak is het genetisch maar niet iets dat je zelf kunt zien of uit kunt rekenen via de familieleden. in de kliniek kunnen we de oorzaak exact onderzoeken en u het beste advies geven. u kunt u vraag stellen via info@haarkliniek.com

Reageer
Avatar
Rick 16-07-2016, 11:51

Goedemorgen,

Ik heb twee vragen:

Wanneer je een ongeluk hebt gehad en je door vuur brandwonden hebt in je gezicht en op je hoofd, kan haar op je hoofd en in je baard dan niet meer teruggroeien? Kan het zorgen voor blijvende kaalheid?

En als je kalend bent, kan een verbranding door de zon ervoor zorgen dat je haar verliest? Dat bijvoorbeeld haarzakjes onherstelbaar beschadigd raken?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-07-2016, 22:49

Door brandwonden bestaat de kans dat je haar niet meer terugkomt (3e graads brandwond) als ook de haarwortel zelf beschadigd is. Bij zonnebrand gebeurt dit niet en krijg je geen haarverlies

Reageer
Avatar
Simon 16-07-2016, 09:43

Geachte heer Plinck,

Ik ben kalend (en heb de stoornis body dysmorphic dysorder, waardoor ik me erg zorgen maak hierover). Sinds een tijd laat ik mijn hoofd niet meer met een tondeuse scheren, maar met zo’n klassiek mes. De kapper scheert tegen de haargroeirichting in. Ik heb nu het idee dat ik hierdoor kaler ben geworden. Veroorzaakt scheren (met het mes, of met een tondeuse) tegen de haargroei in voor haarverlies (extra kaalheid)? (Ik heb altijd begrepen dat dit niet goed is en dat het beter is de richting van de haargroei te volgen). Kan scheren met een mes of tondeuse met de haarrichting mee nog zorgen voor haaruitval/kaalheid? Ik zou u, mede door alle bdd-gedachten die ik hierover heb, zeer dankbaar zijn voor een antwoord.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-07-2016, 22:46

Nee hoor. Je hoeft je geen zorgen te maken. Scheren veroorzaakt geen haaruitval

Reageer
Avatar
FS 13-07-2016, 12:35

Goedendag,

Ik ben een 22 jarige jongen en heb de laatste jaar erg veel jeuk op mijn hoofdhuid. Ik heb erg dik haar en het gaat gewoon niet in model als ik geen sterke wax gebruik, en omdat ik in de bankwezen werk moet ik mijn haar elke dag opnieuw doen. Alleen ben ik bang dat jeuk hierdoor komt. Zelf ben ik langs de dokter geweest maar die gaf aan dat er geen sprake is van haaruitval.

Is er een natuurlijke sterke wax ( met sterk bedoel ik eentje die dik haar weet te houden) die u adviseert en hoe kan ik de jeuk verminderen?

Alvast bedankt!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-07-2016, 18:39

ik heb een heel goede natuurlijke haarwax: https://haarkliniekshop.com/mannen/natuur-haarwax en ook adviseer ik onze Aloe Vera Haarwasgel ( om jeuk en irritatie te verminderen) : https://haarkliniekshop.com/mannen/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
Levent 30-06-2016, 03:13

Hallo, ik ben 38 jaar en heb stress volle periode gehad ivm scheiding en bijkomende zaken. Dit is nu een jaar geleden gebeurd en sindsdien behoorlijk last van haaruitval, inhammen worden groter en dunner, boven op de kruin begint het kaler te worden. Haren worden dunner en breken naar mijn gevoel. Heb altijd een dikke bos haar gehad en dit voelt niet prettig nu. Heb nog steeds dagelijks last van haaruitval.Het heeft naar mijn gevoel met stress te maken, want heb daarvoor en nu geen andere eetgewoontes en behandel men haar niet op een andere manier. Kan het iets zijn met de haarworstels? Kunt u mij aub hierbij helpen en of adviseren? Alvast hartelijk dank

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-06-2016, 11:57

het kan nog goed een na-effect van de stress zijn, gelukkig gaan in dat geval de haarwortels niet dood maar herstelt de haargroei weer zodra de stress minder is

Reageer
Avatar
Levent 30-06-2016, 18:48

Hallo, ik ben 38 jaar en heb stress volle periode gehad ivm scheiding en bijkomende zaken. Dit is nu een jaar geleden gebeurd en sindsdien behoorlijk last van haaruitval, inhammen worden groter en dunner, boven op de kruin begint het kaler te worden. Haren worden dunner en breken naar mijn gevoel. Heb altijd een dikke bos haar gehad en dit voelt niet prettig nu. Heb nog steeds dagelijks last van haaruitval.Het heeft naar mijn gevoel met stress te maken, want heb daarvoor en nu geen andere eetgewoontes en behandel men haar niet op een andere manier. Kan het iets zijn met de haarworstels? Kunt u mij aub hierbij helpen en of adviseren? Alvast hartelijk dank

Reageer
Avatar
Desmond 26-06-2016, 21:29

hee ben een jongeman van 20 jaar. ik heb een vraag ik heb al een jaar last van jeuk op sommige plekken van mijn hoofd nu ben ik laatst achter gekomen dat het dunner begint te worden op die plekken en heb nog steeds last van jeuk. ik draag wel elke dag een pet moet ik zeggen bijv op de achterkant van me hoofd groeit me haar heel langzaam en heb ik plekken en boven wel bij me kruin weer wat minder en op andere plekken vol? het is niet extreem en het valt niet te zien maar met een flits en camera wel, wat betekent dit ? ben anderhalf jaar geleden ook naar de huis arts geweest omdat ik bultjes had die jeukte had daar medicijnen voor gekregen en het was een tijd weg nu heb ik weer van die kleine bultjes enig idee wat er aan de hand is?! ik ben bang dat ik kaal word!

ik bedoelde 20 adere bericht is niet goed

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 28-06-2016, 17:09

ik denk dat je hoofdhuid wat geiiriteerd is, meestal komt dit door de verkeerde shampoo. Ik kan je onze Aloe Vera HaarWasgel adviseren deze is het beste voor je haar en hoofdhuid. Ik verwacht dat wanneer er minder last is van schilfers en jeuk, je haar ook zal herstellen . succes : https://haarkliniekshop.com/mannen/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
jonathan 14-06-2016, 22:35

goeiedag ik heb een probleem en dat is dat mijn haar niet meer groeit aan de bovenkant, ik zie niet dat ik kaal word , maar het word gwn simpelweg niet langer. mijn haar is nu vrij kort aan de bovenkant en ik ben bang dat het nooit meer zal groeien, nu is mijn vraag of je haar kan stoppen met groeien. ik moet er wel bij vertellen dat ik veel rook (pakje peuken of meer per dag) alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-06-2016, 10:49

nee je haar kan niet zomaar stoppen met groeien. als het niet langer wordt, breekt het waarschijnlijk af

Reageer
Avatar
Nick 24-05-2016, 22:45

Hallo,

Als ik dagelijks gel gebruik hoe vaak moet ik dan per week mijn haar wassen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-05-2016, 10:53

om de dag is prima, mag eventueel iedere dag maar dan minder shampoo gebruiken

Reageer
Avatar
Duncan 05-05-2016, 16:35

Beste Drs. Plinkck,

Ik ben eind 20 en mijn kruin (bij de bron) is de laatste paar jaar een stuk dunner geworden. Ik heb vroeger een aantal keer mijn haar geverfd en heb eigenlijk altijd haarlak gebruikt, hoewel ik daar nu ook wat meer op let (met mate). Ik heb het idee dat mijn haar futloos/broos/zwak is en zonder gel niet meer normaal in model gebracht kan worden. Zou mesotherapie of een ander soort behandeling een mogelijkheid zijn? Ik wil er niet te lang mee wachten en een haartransplantatie oid lijkt mij helemaal niks. Bij voorbaat dank.

Mvg,

Duncan

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-05-2016, 21:12

het is altijd beter niet te lang te wachten met een behandeling tegen haaruitval. Het makkelijker het haar te houden dan om uitgevallen haren te laten teruggroeien. ik zal graag beoordelen of u in aanmerking kunt komen voor een behandeling ( meer het liefst persoonlijk ook omdat het gaat om medische informatie) Stuur uw vraag naar info@haarkliniek.com, u krijgt van ons antwoord wat de vervolgstap is.

Reageer
Avatar
ali 04-05-2016, 10:45

Hallo
Ik ben 16.5 jaar oud en ik denk dat ik haaruitval heb. Ik slaap soms met mijn wax in en was het laat de volgende dag eruit. Ik zie dan veel haren in de wasbak en ze zijn allemaal dun maar dit kan ook omdat ik elke week naar de kapper ga en mijn bovenkant met een uitdunschaar knip, elke week. Maar ik ben gewoon bang voor haaruitval want het lijkt aan de voorkant of er heel weinig haren bij elkaar zitten maar ik heb nergens kale plekken of zoiets (reactie taalkundig bewerkt door drs Plinck)

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-05-2016, 21:23

ik kan me goed voorstellen dat je ongerust bent, maar gezien je leeftijd kan je haaruitval heel goed tijdelijk zijn (een aantal maanden: 6-9 maanden) en hoeft het (gelukkig) niet het begin van kaalheid te zijn. Wel zou ik letten op gezonde voeding, niet te vaak wassen met een slechte (chemische)shampoo en geen chemische wax gebruiken. (dit is slecht voor je haar)
wil je een heel veilige shampoo of haarwax die heel mild is voor je haar: https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/aloe-vera-shampoo https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/natuur-haarwax

Reageer
Avatar
Mels013 15-04-2016, 15:46

Hoi, ik ben een jongen van 16,5 en ik heb krullend haar, ik stijl mijn haren om het dus recht te krijgen, ik heb geen lange haren maar ook geen korte haren, is dit slecht?

Als ik niet stijl gebruik ik wax of gel, kan dat voor haaruitval zorgen?
Is het verstandig om na het gebruik van wax en gel voor dat je slaapt je haren te wassen of er gewoon mee te slapen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-04-2016, 16:12

het is niet erg om geen korte haren te zien, nieuwe haren beginnen erg licht en donsachtig zodat je ze in het begin met het blote oog niet kunt zien. Haarwax of haargel kan in principe geen kwaad maar bijna allemaal bevatten ze veel chemische toevoegingen die wel nadelig zijn. Je merkt dan schilfers, jeukende hoofdhuid, bros en breekbaar haar. Ik heb daarom een 100% natuurlijke haarwax en haargel: helemaal veilig, prima styling en uitwasbaar zonder residu: https://haarkliniekshop.com/mannen/natuur-haargel , https://haarkliniekshop.com/mannen/natuur-haarwax.
succes

Reageer
Avatar
Anna Ferrazzo 31-03-2016, 11:47

Geachte heer/mevrouw,
Mijn zoon is 13. Hij merkt de laatste tijd dat zijn haar uitvalt. Niet heel veel maar wel om daar op te letten. Hij is verder een gezond slank jongen. Ik las op internet dat het gebuik van gel niet de oorzaak is. Is dat echt zo? wat zou de oorzaak kunnen zijn?
Alvast bedankt,
Met vriendelijke groet,
Anna

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-10-2016, 17:43

Nee haargel veroorzaakt geen haarverlies, wel heb ik een natuurlijke haargel ( te verkrijgen via http://www.haarkliniekshop.com ) welke in ieder geval veilig is voor haar en hoofdhuid.
Tijdens en na de puberteit verandert haar qua structuur en implant, de kans is het grootst dat dat nu aan de hand is

Reageer
Avatar
Sezer 26-03-2016, 14:11

Geachte heer , ik ben een jongen van 17 jaar oud. Ik heb een haar die echt achteruit gaat mijn haarcontour strekt zich uit naar achter waardoor ik hoger voorhoofd heb gekregen , wat kan ik er aan doen om het te voorkomen , ik heb dik haar. ( vraag taalkundig bewerkt door drs plinck)

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-03-2016, 11:01

in en aan het eind van de puberteit kan je haargrens veranderen en iets omhoog opschuiven. dit hoeft (gelukkig) niet het begin van kaalheid te betekenen. vaak stopt het vanzelf. maak je je ongerust, neem onze natuurlijke multivitaminen: https://haarkliniekshop.com/vitamines/natuurlijke-multivitamine. succes

Reageer
Avatar
Bob 12-03-2016, 11:19

Op de website De houdbare man staat dit artikel: http://www.dehoudbareman.nl/index.php/haar/mannelijke-kaalheid-de-basisfeiten

In dit artikel staat dat wanneer je voor je 25e kalend bent, je van nature een lage testosteronspiegel hebt. Na je 25e kalend worden zou betekenen dat je testosteronniveau aan het dalen is. Klopt dit volgens u?

Daarnaast ben ik door een ongeluk een testikel verloren. Volgens Ralph Moorman compenseert het andere testikel niet vanzelfsprekend en zou een de aanmaak van testosteron flink verminderd kunnen zijn.

http://www.dehormoonfactor.nl/testosteron-platte-buik-spiermassa-gezonde-huid-en-libido

Wat is uw mening hierover en denkt u dat dit mijn kaalheid veroorzaakt kan hebben? Aan beide kanten van mijn familie komt kaalheid generaties lang niet voor.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-03-2016, 10:42

nee, ik ben het er niet mee eens. Ik vind er geen bewijzen van in de medische literatuur. Ook ben ik geen voorstander van het gebruik van testosteron, tenzij strikt medisch noodzakelijk. In uw geval zou ik eerst een testosteronspiegel laten bepalen (dit is een vrij eenvoudig onderzoek en kan via de huisarts). Als de testosteronspiegel niet afwijkend is, is er toch een andere reden voor uw haarverlies

Reageer
Avatar
Cristiano 26-02-2016, 06:08

Zorgt castorolie voor haargroei??

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-02-2016, 12:23

nee, castor olie is geen haargroeimiddel. kijk hier voor de benandelingsmogelijkheden van haaruitval: https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/

Reageer
Avatar
Bob 16-02-2016, 22:00

Omdat ik kalend ben, scheer ik mijn hoofd. Elke dag smeer ik mijn volledige hoofd, dus ook de bovenkant, in met een dagcreme van Kruidvat, omdat deze een beschermingsfactor 10 heeft. In de zomer smeer ik mijn hoofd in met een zonnebrandcreme. Kan dit haaruitval veroorzaken?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-02-2016, 22:17

scheren kan geen kwaad. en het is verstandig je hoofdhuid te beschermen tegen invloed van de zon ( een hogere factor: 30 tot 50 is wellicht beter) wil je geen zonnebrandcreme draag dan een pet oid.

Reageer
Avatar
Bas 12-02-2016, 21:50

Geachte heer Plinck, ik scheer m’n haar af met het mes of met een tondeuse, omdat ik kalend ben. Nu heb ik van een vriend gehoord dat dit scheren voor nog meer permanent haarverlies zorgt. Klopt dit?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-02-2016, 16:18

Nee, dit klopt gelukkig niet. Scheren ( mes of tondeuse) beinvloedt je haargroei niet. Haren worden aangemaakt in de stamcellen plm 1mm onder het huidoppervlak. Deze beschadig je niet met scheren dus je haar groeit gewoon weer aan. Heb je toch haarverlies dan is er meest waarschijnlijk iets anders aan de hand. Kijk eens op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
Bas 15-02-2016, 18:23

Geachte heer Plinck, dank u wel voor uw reactie. Ik heb toch nog 2 vragen en zou het zeer waarderen als u mij van antwooden voorziet. 1: wanneer je je hoofdharen met het mes scheert, is het nog korter dan met de tondeuse. Volgens mij schraap je dan wel meer dan 1 mm huid van je hoofd af. Ik twijfel absoluut niet aan uw expertise, maar weet u zeker dat het scheren van hoofdharen met het mes (of tondeuse, ongeacht de stand) niet zorgt voor nog meer haarverlies? Ik heb het al jaren erg moeilijk met m’n kaalheid en wil (ondanks dat ik m’n haar scheer) niet nog meer haar kwijt. 2: Wat zorgt naast erfelijkheid echt voor haarverlies? Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-02-2016, 22:14

nee, het is echt onmogelijk door scheren haar te verliezen. bij mannen is erfelijkheid de grootste factor in de de bijdrage aan kaalheid ( ook al zijn velen jarenlang in ontkenning). gelukkig zijn de behandelingen steeds beter

Reageer
Avatar
Daan 11-02-2016, 20:06

Ik gebruik nu de producten van reuzel althans die op water basis en heb net een nieuwe gekocht http://www.mencare24.nl/merk/reuzel en deze is niet op water basis zie ik. Kan het hierdoor wel zijn dat haar afbreekt? Daan

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 12-02-2016, 10:31

reuzel bevat erg veel vet, vooral de variant die niet op waterbasis is, het kan zijn dat dit een rol speelt in het afbreken van je haar. Wij krijgen binnenkort een natuurlijke haar wax en haar gel die gemakkelijk uitwasbaar zijn , geen residu achterlaten en (het belangrijks) uitsluitend natuurlijke ingredienten bevat

Reageer
Avatar
Gino 17-01-2016, 11:58

Hallo
Ik draag elke dag me pet op het werk word ik daar kaal van of krijg ik er dun haar van wie weet het

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-01-2016, 23:12

nee, van het dragen van hoed, pet of helm word je niet kaal. haar kan niet ‘verstikken’ lees meer; https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
reginald 18-07-2015, 09:44

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb onlangs op een blog gelezen dat van de stoffen ‘glycerin’ en ‘propylene glycol’ in gel een buildup ontstaat om het haar en dat het haar daardoor geen zuurstof en lucht meer krijgt.

Op dit artikel van jullie lees ik dat het haar op geen enkele manier kan stikken omdat het de voeding van binnen uit krijgt, maar is dit ook met gel?

Wat is waar?! Want ik weet het niet meer!

Mvg,

Reginald

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 20-07-2015, 16:47

haar kan niet stikken. het haar wat je aan de buitenkant zien bestaat uit ‘dode’ keratinevezels. haar doet immers ook geen pijn als je het knipt. het levend gedeelte van het haar is in de huid , in de haarwortel. wel kunnen de stoffen die je noemt de vezels beschadigen waardoor je haar brosser wordt en minder glanst

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck