Haaruitval , kaalheid bij (jonge) mannen: wat is de beste behandeling ?

haaruitval , kaalheid bij (jonge) mannen, wat is de beste behandeling

Haaruitval, kaalheid bij (jonge) mannen: wat is de beste behandeling?

Vanzelfsprekend hangt dit af van de mate en ernst van kaalheid en het haarverlies.  Er zijn veel berichten over haartransplantaties en stamcelmethoden maar een medische (niet chirurgische) behandeling is het beste om kaalheid bij mannen tegen te gaan.

Waarom geen chirurgische ingreep? (waarom geen haartransplantatie?)
Haaruitval en kaal worden is een levenslang proces. Helaas is het éénrichting verkeer als het begint. Uit zichzelf -dus spontaan- zal  haaruitval niet herstellen. Haaruitval  komt vervolgens in perioden, er zijn afwisselend perioden van (sterke)haaruitval afgewisseld met perioden waarin het proces stilstaat. Je weet niet tevoren hoeveel haar er gaat uitvallen en op welke plekken. Bij een haartransplantatie worden haren met wortel en al verwijderd van de plekken waar nog veel haar is en verplaatst naar de plekken waar nu geen of te weinig haar is. Je krijgt dus niet meer haar!  Omdat als je jong bent alles nog zo onduidelijk is en je niet kunt weten hoe het uiteindelijke haarverlies zal worden, is daarmee en haartransplantatie vrijwel onmogelijk te plannen. Het kan best zijn dat er later een tekort is aan donorhaar of dat het haar nu op plekken wordt ingezet waar het als je ouder wordt geen aansluiting meer heeft op het dan ontstane haar patroon. Dit alles maakt dat een haartransplantatie er dan onnatuurlijk uitziet en dat is het laatste wat je wilt !

Wilt je ons (vrijblijvend) advies of een haarwortelonderzoek ? klik hier

Wat helpt wel als behandeling haaruitval bij mannen ?

Medicamenteuze behandeling. De behandeling van haaruitval is sterk verbeterd. En haargroeimiddelen bestaan echt. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs. Ook als een haar uitvalt, verdwijnt de haarwortel niet  en sterft niet af. De haarwortel met daarin de stamcellen blijft gewoon aanwezig maar deze is minder actief of helemaal inactief. Vergelijk het met een soort winterslaap. Juist omdat er al zo veel kennis is over haarwortelstamcellen wordt het steeds beter mogelijk deze weer actief te maken en (nieuw) haar te laten groeien zelfs op plaatsen waar het eerst niet was. Dus kaalheid en haaruitval te bestrijden !

behandeling kaalheid , haaruitval

mesotherapie brengt bouwstoffen bij de haarwortel aan

Mesotherapie.
Mesotherapie maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Met behulp van de ‘mesogun’ wordt een oplossing ingebracht in de huid precies op niveau van de haarwortelstamcellen. Deze oplossing bevat een mix speciaal samengestelde mineralen en antioxidanten. Deze stoffen stimuleren de rustende stamcellen weer actief te worden waardoor nieuwe haren aangemaakt worden.  Indien nodig wordt een blokker van het dihydrotestosteron toevoegd om de werkzaamheid te vergroten. Het voordeel is wel de werkzaamheid maar niet de vervelende bijwerkingen omdat het niet in het bloed komt. Studies laten een hoog succespercentage zien! (studieresultaten: hier )

Wil je een afspraak maken  voor een behandeling ?( klik hier)

kaalheid, haaruitval, haarverlies

LED mesolicht therapie

Nieuw: LED mesolichttherapie. De techniek van de toekomst : photobiostimulatie.
Het LED licht bereikt het hart van de haarwortelcellen. LED werkt door de omzetting  van licht in energie voor de cel.  Het stimuleert de mitochondriën ATP te maken, de energiedrager op celniveau. Het stimuleert de bloedcirculatie in de huid. Alle normale celfuncties worden gestimuleerd en herstellen zich.  Slapende en niet goede functionerende haarwortelcellen worden gereactiveerd. De oorspronkelijke celfunctie:  het maken van nieuwe haren, herstelt zich. Resultaat: minder haarverlies en  hernieuwde haargroei van gezonde en sterke haren. LED licht geeft geen warmte en is volkomen onschadelijk. Led is veilig, pijnloos en geschikt voor bijna alle huidtypen. Wetenschappelijke studies tonen 39% meer haargroei aan bij bijna alle gebruikers !
Wil je een afspraak maken  voor een behandeling ?( klik hier)

Antioxidanten lotion. (Biologisch HaarGroeiserum)
behandeling haarverlies , haaruitval bij mannen Antioxidanten beschermen stamcellen en zorgen dat deze actief blijven. Ook in de haarwortel zorgen de stamcellen voor de haargroei. Er is steeds meer inzicht over de gunstige werking van antioxidanten op haargroei. Een recente studie laat de positieve werking van groene thee-extract op  haarwortelstamcellen zien. Het voordeel van deze producten is dat het is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. En het hoeft niet opgelost te worden in een alcoholoplossing. Er zijn daardoor geen bijwerkingen. Ons biologisch haargroeiserum hoeft maar éénmaal daags te worden aangebracht. Er is minder haaruitval,  de haargroei neemt toe en de haren zelf zijn gezonder en dikker.
Wil je je Biologisch HaarGroeiserum bestellen ? ( klik hier)

(recente studie antioxidant  effect op haargroei: hier )

Minoxidil lotion
Minoxidil was het eerste haargroeimiddel tegen kaalheid. Het is bij toeval ontdekt in de jaren zeventig van de vorige eeuw als bijwerking van en middel tegen hoge bloeddruk. Nog steeds is niet geheel duidelijk hoe minoxidil precies de haargroei stimuleert maar het meest waarschijnlijk is dat het de celdeling stimuleert. Minoxidil is een slecht oplosbare stof en het moet worden opgelost in een sterke alcoholoplossing om als haargroeimiddel werkzaam te kunnen zijn. Dit maakt een behandeling met minoxidillotion minder aantrekkelijk ook gezien het niet heel hoge succespercentage als haargroeimiddel bij mannen.

Finasteride (meest voorkomende verkoopnaam :propecia).
Finasteride wordt als tablet ingenomen en is goedgekeurd als behandeling van milde tot matige haaruitval bij mannen vanaf 18 jaar en ouder. Ook dit middel is bij toeval ontdekt omdat men een verbeterde haargroei vond bij mannen die behandeld werden voor prostaatproblemen met finasteride. Finasteride blokkeert de vorming van dihydrotestosteron; de actieve vorm van testosteron ( in het bloed en in de haarfollikels). Hiermee hebben ook de bijwerkingen te maken. Er is een kans op erectiestoornissen en een afname van het libido (minder zin in sex) er zijn meldingen dat dit een blijvend effect kan zijn (dus ook na staken van het gebruik). De invloed op de zaadvorming is nog niet geheel duidelijk. Aangeraden wordt als de partner zwanger wil worden het gebruik van finasteride te staken. Er zijn meldingen van borstvorming. Dit alles maakt het gebruik van finasteride tegen kaalheid voor velen wat minder aantrekkelijk.

Experimentele behandelingen. Op internet zijn nog vele andere behandelingen van kaalheid te vinden. Sommigen zijn heel exotisch andere zijn op zijn best als experimenteel te beschouwen.

Ketoconazol shampoo.(nizoral hoofdgel) Dit middel is bedoeld als behandeling van hoofdroos. Het werkzame bestanddeel ketoconazol remt de aanmaak van steroidhormonen waaronder testosteron als het wordt ingenomen ( het bestaat ook in tabletvorm). Via deze omweg is op internet de suggestie ontstaan dat de shampoo dan ook moet helpen tegen haaruitval. Ieder bewijs ontbreekt echter.

Zaagpalm: volgens internet verhalen zou dit een natuurlijke blokker zijn van testosteron, maar ook hier ontbreekt ieder bewijs.

aanvraag direct advies  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

126 Reacties

Avatar
Piet 03-01-2019, 09:34

Ik ben benieuwd wat de lange termijn resultaten van iemand die het serum, de shampoo en alle producten al 2 jaar gebruikt bijvoorbeeld zijn? Zijn hier voorbeelden van? Gezien de praktijk toch al lang dit middel voorschrijft. Hebben deze mensen nu weer een prachtige haardos? Of valt dit toch eigenlijk een beetje tegen? Ik lees niet één “lange termijn succesverhaal en dit baart bij een beetje zorgen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-01-2019, 10:46

vanwege het beroepsgeheim kan ik geen foto’s/verhalen van patienten laten zien. 1 jaar na start controleer ik altijd de voortgang aan de hand van het haarwortelonderzoek: dit geeft betrouwbare informatie. Het feit dat de kliniek al bijna 30 jaar bestaat zegt wellicht al genoeg

Reageer
Avatar
Petra 30-04-2017, 11:13

Hallo mijn haar word dunner boven op mijn hoofd en bij mij ponny. Ben nu 8 jaar in de overgang. Heeft u een idee waar dat van komt. Ben zo onzeker daar door. En heeft u iets wat ik daar voor kan gebruiken dat mijn haar weer voller word.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-05-2017, 10:59

na de overgang kan het haar dunner worden, dit komt doordat de eierstokken minder ( geen ) hormonen maken. neem ons Biologisch Haargroeiserum ( of de Haarboost =compleet pakket) om haarverlies te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren, succes ! https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
jerry 07-09-2016, 14:54

beste drs Plinck ,
ik word binnenkort 28 en
in de afgelopen 2 a 3 maanden (voornamelijk in de zomer ) ben ik veel haar kwijtgeraakt op men kruin tot mijn voorhoofd ik schat 30 %
ik had het met de tondeuse weggeschoren om te kijken of het werkelijk lichter werd , en jahoor het is wat minder haar ,
er staat nog genoeg haar (dus niet kaal) en daartussen zie ik heel veel dons haar , (of kleine puntjes het lijkt wel nieuwe groei ) ze zijn wel heel dun . ,, ik vroeg me af of het dus terug groeit ? of zijn die kleine zwarte dunne haartjes normaal (ze zitten overal) maar groeien niet even snel mee ,ze zijn net aan het groeien < Worden ze dikker?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 08-09-2016, 11:17

door het scheren ( hoe kort ook) verandert je haargroei niet, je haren zullen gewoon weer aangroeien zoals het voorheen was. wel kan het zo zijn dat je nu in het proces van kaalwording zit en dan wordt het haar minder ( maar niet door het scheren dus)

Reageer
Avatar
Erdem 14-06-2016, 01:04

Hoi allemaal,

Ik heb haaruitval op de inhammen en de kruin is lichter van kleur geworden de afgelopen jaren. Ik ben nu 29 en heb nog best wel veel haar. Kruin is de afgelopen 2 jaar lichter van kleur geworden. Kaalheid zit in de familie. Ik gebruik al een week de biologische haarserum. Ik merk nu na een week dat mijn kruin donkerder van kleur wordt. Ik weet niet of de haarserum zo snel effect kan hebben?! De rest van mijn haar lijkt sterker alhoewel dat moeilijk te zien is. Op de inhammen merk ik nog niet veel, maar de kruin viel me echt op. Ik blijf de haarserum gebruiken en zal mijn ervaringen opnieuw met jullie delen in de toekomst.

Reageer
Avatar
Kes 09-05-2016, 16:56

Hallo, ik ben nu 21 en Ik merk dat mijn haren aan de voorkant wat zachter aanvoelt en dunner wordt. Ik heb gelukkig geen last van kale plekken maar hiervoor had ik echt dik en vol haar. Ik had altijd kort haar, maar een tijdje geleden heb ik deze laten groeien. Door de lange kapsel moest ik ook veel krachtige gels gebruiken om het in een model te kunnen zetten. Naar mijn gevoel is het structuur van mijn haar daarna veranderd. Dus dunner! Naast het dunner worden heb ik ook haaruitval tijdens douchen. Nu gebruik ik neutral shampoo (zonder kleurstof, parfum en parabenen). Kan dit later lijden tot kaalheid en kan die stevige en volle haren van zelf terug komen ? Alvast dank!!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-05-2016, 09:26

gelukkig gebruik je een goede shampoo (zonder kleurstof, parfum of parabenen) en ik denk niet dat daar je haaruitval vandaan komt. Gezien je leeftijd zou het ook met de genetische aanleg te makken kunnen hebben, maar dat kunnen wij uitzoeken. Ik denk niet dat je haar vanzelf zomaar terugkomt, vaak is er wel een behandeling tegen haaruitval nodig. kijk eens op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/
Zelf ben ik groot voorstander van zo natuurlijk mogelijke haarverzorgingsprodukten daarom heb ik een 100% natuurlijke haargel ontwikkeld , die ook verzorgend en voedend is: https://haarkliniekshop.com/mannen/natuur-haargel

Reageer
Avatar
win 14-04-2016, 02:24

gebruik het haarserum nu al half jaar, mijn inhammen zijn alleen maar groter geworden en ook het dunner worden is niet gestopt. de diagnose van mijn dermatoloog is nu dat ik aan erfelijke kaalheid lijdt en alleen finasteride daartegen helpt. ik liet hem uw haarwortelonderzoek zien en daarop was zijn reactie dat dit onzin was aangezien met het blote oog het kalingspatroon goed waarneembaar is en dit heel duidelijk toont dat het erfelijke kaalheid betreft. verder zei hij dat uw titel van tricholoog niet beschermd is, itt dermatoloog, en dat het haarserum oplichterij is omdat de kaalheid niet door een vitaminetekort wordt veroorzaakt. hij raadde mij aan om maar eens bij u na te vragen naar de onderzoeken waaruit de werking van het serum zou blijken; is er bijvoorbeeldo ver gepubliceerd? wat is hierop uw reactie

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-04-2016, 09:58

ik ben niet bij het gesprek aanwezig geweest maar zoals u het weergeeft gaat collega wel erg kort door de bocht. Het haarwortelonderzoek (overigens internationaal erkend en in NL bekend door mijn opleider Dr Peereboom) dient voor de definitieve diagnose EN een beginwaarde (in getallen) zodat je naderhand het resultaat van de behandeling kunt meten. Met het blote oog is dit onmogelijk en je kunt fouten maken want -logisch- het blote oog ziet niet alles. Wel is het zo dat de meeste dermatologen geen haarwortelonderzoek (kunnen) verrichten en dat is jammer. Vandaar dat ik haardeskundige ben -tricholoog- wat inderdaad in NL geen beschermde titel is , maar in het buitenland (waar men veel verder is) wel.

Finasteride is een middel wat je in moet nemen, het is een hormoonblokker en heeft veel bijwerkingen, je kunt dit nalezen op de blog en zelf googelen. Bijwerkingen zijn bijv potentiestoornissen en borstvorming, soms blijvend ! Om deze redenen ben ik gestopt met het voorschrijven van finasteride.

Het klopt dat je lang moet wachten voordat je resultaat ziet van het Biologisch HaarGroeiserum: 6 tot 12 maanden. Na een jaar pas is het tijd om het controle(haarwortel)onderzoek te doen. succes!
Je kunt op de blog meer lezen over de achtergrond informatie van het Biologisch HaarGroeiSerum

Reageer
Avatar
Naam (verplicht) 30-01-2016, 17:54

Hallo zou graag willen weten of ik die biologisch haarserum ook kan gebruiken ik zit in de overgang mijn haar is dun geworden. Ben daar erg onzeker door geworden het beheerst mijn hele leven op dit moment. Ik hoop dat u mij ook kunt helpen met advies.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-02-2016, 09:14

jazeker , ook in of na de overgang kan het Biologisch HaarGroei serum gebruikt worden om haaruitval te verminderen en nieuwe haargroei te helpen stimuleren . Heb geduld. U kunt resultaat na 4- 6 maanden verwachten. succes https://haarkliniekshop.com/haargroei/biologisch-haarserum-vrouw ( nb dit bericht wordt verplaatst naar :haarverlies voorkomen bij vrouwen)

Reageer
Avatar
Yasin Yegenaga 02-12-2015, 10:24

Goedemorgen,

Heb een aantal jaren terug een moedervlek verwijderd op mn hoofdhuid, waarbij er een kale plek is ontstaan. Alleen groeit er nu geen haartjes meer bij de kale plek, wat kan ik hieraan doen? Zou haargroeimiddelen werken hiervoor?

Mvg,

Yasin Yegenaga

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-12-2015, 15:14

nee helaas, door het verwijderen van de moedervlek zijn ook de haarwortels verwijderd en is hergroei van haar op deze plek niet mogelijk ook niet met een haargroeimiddel. het enige wat eventueel kan is een (gedeeltelijke) haartansplantatie (maar alleen als de huid in goede conditie is)

Reageer
Avatar
Zafer 09-11-2015, 17:32

Hallo dr splinck ik heb heel snel gaande haar verlies, mijn huis arts zij dat ik alopecia heb wat moet ik doen is dat de genezen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-11-2015, 19:36

als het gaat om alopecia areata dan hebben wij helaas geen behandeling

Reageer
Avatar
Ano 25-10-2015, 20:32

Dr. Ik ben 19 jaar, ik heb sinds een jaartje last van jeuk op de hoofdhuid, ik had hiervoor lang haar, door de jeuk waarschijnlijk ook veel haaruitval. Ik ben bij de dermatoloog geweest, die heeft me 2 shampoo’s voorgeschreven voor vermindering van jeuk, het hielp ook tegen de jeuk maar niet tegen het haarverlies. Sinds 2/3 maanden zit ik op kort tot middel haar, maar het haarverlies blijft plaats vinden. Ik rook nu 1,5 tot 2 pakjes per dag, ik had voor me 18e heel veel haar, echt heel dik en veel haar. Ik heb veel stressmomenten en niet een heel leuke jeugd gehad, ik slaap slecht, wat kan ik doen tegen de haaruitval? En is het nog mogelijk om me dikke haarbos terug te krijgen?
Ik hoor graag van u.

Groetjes

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-11-2015, 18:13

kijk eens op https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/ voor meer info & behandelingsmogelijkheden. stress en roken helpt je niet, mijn advies is om te proberen eerst daaraan iets te doen en het plm 6 maanden tijd te geven. wees niet ongerust; je bent je haren niet definitief kwijt, waardoor herstel van je haargroei altijd mogelijk is . succes

Reageer
Avatar
mitchel 28-05-2015, 22:05

Goededag

Ik ben mitchel 25 jaar oud en sinds een aantal maanden heb ik op men achterhoofd op men kruin een grote lichte plek er zit nog genoeg haar en er zitten als ik voel harde haren je ziet duidelijk de scheiding tussen mijn donkere haren en de lichte kleur haren het word wel langzaam groter word ik kaal ik weet niet wat ik moet doen heb gebeld naar jullie en contact gehad de situatie uitgelegd maar jullie konden mij niet helpen met dit probleem ik ben radeloos want ik zit er heel erg mee hopelijk ken iemand mij helpen

Mvg mitchel

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 01-06-2015, 21:06

als het gaat om alopecia areata, dan is er helaas geen behandeling. Gelukkig gaat dit doorgaans vanzelf weer over en groeit het haar weer aan na enkele maanden. U kunt een foto per mail sturen zodat wij eea kunnen bekijken

Reageer
Avatar
R.M. 14-03-2015, 12:06

Geachte drs. Plinck,

Ik heb van eind oktober tot begin januari de opbouwkuur van mesotherapie gedaan. Na het begin viel er bijna direct geen haar meer uit. Voorheen kon ik de haren oprapen als ik door mijn haar wreef. Met dit resultaat was ik dus erg blij.

Echter, heb ik van de week een operatie gehad, waarna ik nu dagelijks paracetamol en diclofenac gebruik. Sinds enkele dagen valt mijn haar nu weer net zo uit als voorheen. Dit maakt mij ongerust. Weet u hoe dit komt en wat ik hier tegen kan doen? Redenen die ik kan bedenken zijn:
1. Stress van de operatie.
2. Medicijngebruik.
3. Opbouwkuur mesotherapie uitgewerkt.

Graag verneem ik uw reactie.
Mvg R.M.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-03-2015, 14:27

wat fijn dat het resultaat al zo goed was. inderdaad kan na een operatie haaruitval optreden, dit komt relatief vaak voor. gelukkig is dit tijdelijk en herstelt alles weer. hou rekening met plm 6-9 maanden helaas voordat alles weer normaal is. wel kunt u uw mesotherapie onderhoudsbehandeling wat vervroegen als extra stimulans. succes https://www.haarkliniek.com/behandeling/mesotherapie-bij-haaruitval/

Reageer
Avatar
Mehmet 21-01-2015, 12:23

Mag je minoxdil combineren met haarserum. Want door minoxdil heb ik geen haaruitval meer, ik heb gebruik nu ongeveer 4 maanden.

Reageer
Avatar
Elmuthafar 16-07-2014, 02:46

Beste drs Plinck,

Helaas begin ik kaal te worden op jongen leeftijd. De kaalheid begint bij de kruin dit gaat samen met jeuk en lichte imitatie. Hiervoor ben ik naar de dermatoloog gegaan daar heb ik een biohap laten afnemen (2 stukjes hoofdhuid zijn uit mijn kruin gehaald en onderzocht) hier is niks uitgekomen. Ik kreeg een medicijn voorgeschreven met vervelende bijwerkingen ik heb er voor gekozen dit niet te doen. Het probleem is dus te veel hormonen

Aangezien ik pas 21 ben wil ik het er niet bij laten zitten!
Ik vroeg me af wat ledmesolicht therapie voor mij kan beteken, mijn hormonen blijven gewoon na de behandelingen zullen mijn haren weer uitvallen?
Hoe kan ik er achterkomen hoe efficiënt deze behandeling bij mij zal zijn?
Ook heb ik wat over bepaalde lotions op uw website gelezen die de haarwortels weer kunnen activeren waarom zou je voor een mesolicht therapie behandeling kiezen als je een soort lotion hebt?

Sorry voor de vele vragen!
Ik hoop snel antwoord te krijgen

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 18-07-2014, 10:41

of het probleem de hormonen zijn, is pas zeker als dit middels bloedonderzoek is aangetoond. wij verrichten een haarwortelonderzoek en kunnen aan de hand daarvan een op maat gesneden advies geven. soms is een combinatie van behandelingen noodzakelijk

Reageer
Avatar
Bas 13-07-2014, 11:30

Beste drs Plinck,

Ik heb een korte vraag over het aanbrengen van het haarserum. Ik heb last van haaruitval bovenop het hoofd en een beetje aan de zijkanten (alhoewel het daar niet heel erg zichtbaar is). Is het dan de bedoeling dat ik het serum alleen op die plekken aanbreng? Ik heb anders namelijk het idee dat 1 zo’n flesje per keer te weinig is, dat ik niet de hele hoofdhuid kan behandelen.
En hoe kan ik het, het beste aanbrengen? Het flesje zachtjes tegen de hoofdhuid houden en er dan wat op laten vallen, of met wat meer afstand het erop laten vallen?

Alvast bedankt.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 15-07-2014, 10:38

het beste is de het Biologisch Haargroeiserum aan te brengen op de plekken waar het haar dun is. in uw geval de inhammen en bovenop. Breek de ampul open, druppel de inhoud op de hoofdhuid vanaf 2-3 cm hoogte en verspreid de vloeistof met de vingers over de hoofdhuid

Reageer
Avatar
Lianne 03-12-2013, 16:41

Vorige week heb ik het haar onderzoek gedaan. Ik heb gekozen voor mesotherapie. Vandaag had ik de eerste behandeling! Gebruik ook de shampoo en conditioner. Ben benieuwd! Heb wel een hoofd als een kameel.. maar dat schijnt door de ijsspray te komen.. 😉

Reageer
Avatar
Ryan 15-09-2013, 19:57

Ik heb 9 jaar finasteride gebruikt en ben daar eind maart mee gestopt en begonnen met het biologisch haarserum. In de afgelopen maanden is mijn haar eigenlijk steeds dunner geworden. Ik begrijp dat door het stoppen met finasteride een terugval te verwachten was maar had gehoopt op enig herstel na 3-4 maanden. Is er nog verbetering/stabilisatie met het biologisch haarserum te verwachten nu ik het 6 maanden gebruik?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 16-09-2013, 14:32

juist omdat het haarserum biologisch is, heeft het iets langer de tijd nodig om werkzaam te zijn. Herstel begint na 4-6 maanden, maar duidelijk zichtbaar resultaat kan een jaar duren. Het voordeel is natuurlijk wel dat het Biologisch Haarserum geen bijwerkingen heeft. (finasteride wel)

Reageer
Avatar
John 10-09-2013, 22:35

Plinck na hoeveelste Hair Care sessies zie je verbetering, en het nieuwe haargroei resultaten?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 11-09-2013, 07:54

Gemiddeld is er een verbetering na 4-6 maanden. Minder haaruitval, gezonder haar. Duidelijke hergroei is zichtbaar na een jaar, dan vindt ook het haarwortelonderzoek weer plaats.
Ik heb een community “haaruitval” gestart op google+ https://plus.google.com/u/0/b/102892654465676462375/communities/116670671693127295231

Reageer
Avatar
John 06-09-2013, 19:06

Drs Plinck,waarom wordt Haarserum gecombineerd met Hare care?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 09-09-2013, 09:57

de bestanddelen van Hair Care en het Haarserum komen sterk overeen, daarom is er een versterkend effect (synergie). Door deze te combineren krijgt u het optimale resultaat

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 10-09-2013, 08:18

ik heb op onze google+ pagina een discussie forum gestart “haaruitval” voor vragen opmerkingen ideeen etc. Zie :https://plus.google.com/u/0/b/102892654465676462375/communities/116670671693127295231

Reageer
Avatar
John 06-09-2013, 18:34

Drs Plinck ik sport nogal veel,zweet ik dan niet het opgenomen Hair care, niet zo snel uit mijn haarwortels tijdens de opbouwkuur? En daarna met de onderhoudskuur?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 09-09-2013, 09:55

wij raden altijd aan gedurende 4 uur na de behandeling overmatige transpiratie op het hoofd te voorkomen. Daarna is de Hair Care voldoende ingetrokken en kan zweten geen kwaad meer

Reageer
Avatar
John 05-09-2013, 09:17

Plinck,is het zo dat na de zesde opbouwkuur van de mesotherapie de werkingen nog drie maanden blijft behouden?Als men verder gaat met de onderhoudskuur?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 06-09-2013, 14:54

Ja aan het einde van de opbouwkuur zijn er voldoende bouwstoffen in de huid en de haarwortels om de drie maanden te overbruggen

Reageer
Avatar
Marjolein 21-05-2013, 17:29

Drs Plinck, ik heb gehoord dat producten zoals mouse, haarspray slecht voor je haar. het haarzakje kan verstopt raken. Maar u vertelde dat je het wel naast het haarserum kan gebruiken.

Groet, Marjolein

Reageer
Avatar
Marjolein 13-05-2013, 17:50

Drs Plinck zou ik wel highlights in mijn haarverlies
kunnen doen ipv verfen?

Groet Marjolein

Reageer
Avatar
Ben 13-05-2013, 13:33

ik slikte altijd finestaride moet ik die blijven slikken

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 15-05-2013, 07:47

Bij gebruik van het Biologisch Haarserum is finasteride niet langer nodig. Bovendien kan finasteride bijwerkingen hebben (potentiestoornissen) en het Haaserum niet.

Reageer
Avatar
Marjolein ter Beek 02-05-2013, 10:44

Drs Plinck,

Ik gebruik het haarserum nu bijna 4 maand. Mag ik het dan weer kleuren? Henna werkt bij mij niet omdat ik het blonder maak. Ik vind het wel eng want ik wil alles niet teniet doen.

Groetjes Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 04-05-2013, 16:06

Haarverf kan het haar beschadigen waardoor het afbreekt. Daarom is het het beste het haar niet te kleuren. Henna kan minder kwaad omdat het natuurlijk is.

Reageer
Avatar
John 01-05-2013, 18:32

Drs Plinck mag ik mijn haren om de dag wassen,en toch de haarserum dagelijks gebruiken?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 04-05-2013, 16:07

Dat mag. Het haarserum werkt ook zonder dat het haar tevoren gewassen is.

Reageer
Avatar
Marjolein 16-04-2013, 09:51

Drs Plinck
Word de kwaliteit van je haar wat nog behouden is ook beter? Nu 3 maand bezig met haarserum. Ik weet dat hergroei van haar tussen 3 en 4 maand zichtbaar moet zijn. Maar had mijn haar wat ik nog had al niet wat beter en of dikker moeten zijn? Het is nog precies zoals het was.

Groetjes Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 18-04-2013, 15:16

Het haar moet vanuit de wortel vervangen worden. De nieuwe haren beginnen als donshaar ( na 3- 4 maanden) en worden vanzelf dankzij het Biologisch Haarserum dikker en sterker dan het oude haar.

Reageer
Avatar
John 02-04-2013, 17:53

Hoi marjolein,

Ik bespeur nog geen nieuwe haargroei,maar ik merkt nu wel dat mijn haar beter in model blijft zitten dan voorheen.
Dus er is nog hoop hoor.

Groetjes,John.

Reageer
Avatar
Ben Hooijman 28-03-2013, 10:21

Drs Plinck ik ben afgelopen maandag bij u op consult geweest en ben toen iets vergeten te vragen,bovenop mijn hoofd groeien de haren geweldig goed. Achter onder begint het ook goed te groeien, alleen op de kruin nog niet. Mijn vraag is komt daar ook haar omdat ik daar in het verleden een flaoover correctie heb gehad. Of groeit het haar daar wat langzamer als boven op je hoofd.

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 29-03-2013, 10:56

herstel op de kruin duur altijd wat langer en wellicht bij u door de flapcorrectie nog wat langer, maar uiteindelijk volgt de kruin vanzelf

Reageer
Avatar
Vincent 25-10-2015, 17:06

Hoi Ben,

Wat voor behandeling krijg jij?

Reageer
Avatar
Marjolein 27-03-2013, 20:36

Drs Plinck

Vandaag heb ik het haarserum al ontvangen! En bedankt voor de reactie.

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
Marjolein 27-03-2013, 10:38

Drs Plinck

Maakt het nog verschil hoelang je al haaruitval hebt? Bijvoorbeeld bij Ben heeft het ongeveer een half jaar geduurd tussen de haaruitval en het begin van het haarserum. Bij mij zit er bijna 3 jaar tussen. Was bij Ben de haarwortel niet sneller weer actief? Aangezien hij na 2 maand al haargroei terug kreeg en ik nog niets merk na 2 maand.

Met vriendelijke groet,
Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 27-03-2013, 17:43

De oorzaak van haaruitval, persoonlijke omstandigheden zoals geneesmiddelen en eventuele andere ziektes, zijn alle van belang voor de hergroei van haar. Daarom kan slecht een gemiddelde worden gegeven : 3 – 4 maanden voordat hergroei begint. 2 maanden is voor de meesten nog te kort

Reageer
Avatar
Marjolein 27-03-2013, 10:29

Hoi John

Bespeur je al nieuwe haargroei?

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
Marjolein 21-03-2013, 10:37

Drs Plinck

Ik ben gisteren vergeten het haarserum te gebruiken en vorige week ook een keer. Is dat nadelig?

Met vriendelijke groet,
Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 22-03-2013, 09:14

probeer het haarserum zo regelmatig mogelijk dus dagelijks te gebruiken , een keer vergeten is niet zo erg

Reageer
Avatar
bas 15-03-2013, 14:55

Ik zit er over na te denken om haasrserum te gaan gebruiken, maar moet je dit dan dagelijks gaan gebruiken. Ik zag op internet ook haarserum van Bioxsine en hiervoor geven ze 3 behandelingen.
Wat is ook het verschil tussen deze twee haarserums?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 15-03-2013, 15:22

Voor het beste resultaat moet het BiologiscH Haarserum iedere avond worden aangebracht. Bioxine heeft geen keurmerk, bevat andere stoffen en is minder goed onderzocht op resultaat.

Reageer
Avatar
Ben 15-03-2013, 22:30

Hoi Bas,
Ik heb al van alles geprobeerd maar dit biologisch haarserum is het eerste middel wat bij mij tenminste haar groei heeft opgeleverd. Zelfs op plaatsen waar ik eerst geen haar had. Ik ben nu bijna zes maanden bezig en heb al het nodige haar. Ik ben zelf benieuwt hoe het na een jaar zal zijn.
Groetjes Been
.

Reageer
Avatar
BenHooijman 15-03-2013, 10:12

Drs.plinck hoelang moet je de vitaminen blijven slikken

Reageer
Avatar
BenHooijman 14-03-2013, 18:11

Hoi Marjolijn,

Ik gebruik de dermaroller al vanaf het begin en vind het niet alleen voor de hoofdhuid prettig, het werkt ook goed voor de rest van je huid. Ik doee het ook voor de rimpels.
Het geeft prikkels en de bloedsomloop is beter. Groetjes Ben

Reageer
Avatar
Marjolein 12-03-2013, 22:23

Drs Plinck
Is het beter om ook de dermaroller te gebruiken?

Groet,
Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 13-03-2013, 10:41

jazeker, de dermaroller stimuleert de haarwortels tot herstel en bevordert de opname van het Biologisch Haarserum. De dermaroller gebruiken voordat het Haarserum wordt aangebracht. Succes!

Reageer
Avatar
Marjolein 11-03-2013, 19:02

Hoi John
ik had vorige week al een bericht terug gestuurd…..zie hem nergens staan.
Grappig dat bij de 1 het haar met een maand of 2 al beter wordt en er nieuwe haargroei ontstaat, en het bij jou en ook bij mij eerst dunner wordt. Maar de ene persoon is de ander niet. Wil je via de blog laten weten of er iets in je situatie veranderd? Ben erg benieuwd.

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
Marjolein 10-03-2013, 14:21

Hoi John, dank je voor je reactie.Wat apart hé, de ene persoon merkt na 2 maand al dat het haar dikker wordt en ziet al beginnend resultaat en bij de ander wordt het eerst dunner (bij mij ook). Maar ja de ene persoon is de ander ook niet! En idd na 3/4 maand kun je er pas wat over zeggen. Ben erg benieuwd. Als jij verschil merkt of nieuwe haargroei opmerkt laat het dan ff weten, ben erg benieuwd!

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
John 08-03-2013, 20:57

Drs plinck waarop is het biologisch haarserum getest,en waneer is het officieel op de markt gebracht voor uw cliënten?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 12-03-2013, 09:31

De bestanddelen van het haarserum zijn getest in laboratorium omstandigheden, in celkweek, en in de praktijk bij proefpersonen met haar uitval. De resultaten zijn gepresenteerd op de EADV Berlijn, Gothenburg en Praag. Het Biologisch Haarserum is proefdiervrij. In onze kliniek is het Biologisch Haarserum beschikbaar sedert juni 2012

Reageer
Avatar
Ben 05-03-2013, 21:43

Ik vind het jammer dat zo weinig mensen reageren op mijn oproep om te kijken hoe haarserum en mesotherapie hun werk doen. Is het schaamte of kijk men niet naar de side. Er zijn zoveel mensen met haarproblemen en elke keer zijn het dezelfde mensen die reageren, terwijl er een groot bestand aan mensen bij drs.Plinck komen. Wat mij betreft mag men gerust op mijn email reageren als je dat liever doet. Ik hoop dat er meer mensen gaan reageren

Reageer
Avatar
George Coelho 24-05-2013, 11:31

Hi!!! Ik ben george. Ik heb problemen met haaruitval en wil weet wat voor behandeling moet ik doen. Dank u

Reageer
Avatar
stef 02-09-2013, 19:05

hi ben, ik ben erg benieuwd naar de resultaten van je mesotherapie en haarserum.

Ik zou graag ns komen kijken. kan ik je mailen? Mijn mail is nelleh22@hotmail.com

Reageer
Avatar
John 05-03-2013, 21:05

Drs Plinck ik sport nogal veel,zweet ik dan niet het opgenomen biologisch haarserum er niet zo snel uit mijn haarwortels?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 08-03-2013, 11:26

Het beste is het Biologisch Haarserum ’s avonds aan te brengen voor het slapen gaan. Zo kan het de hele nacht intrekken. Sporten en zweten overdag hebben zodoende geen nadelig effect op de werkzaamheid

Reageer
Avatar
John 05-03-2013, 20:47

Hoi Marjolein,

Ik ben al twee maanden bezig met het biologisch haarserum, en merkt niet zoveel ervan tot nu toe.
Bij mijn wordt het haar ook steeds dunner sinds het gebruiken.
Volgens Drs Pllink zijn ervaring duurt het 3 tot 4 maanden voordat het Biologisch Haarserum gaat werken . Het herstel moet vanuit de wortel komen en dat heeft tijd nodig. Het klopt dus dat je in het begin jammer genoeg nog niet zo veel merkt en soms moet eerst het oude haar er uit zodat het nieuwe haar een betere groeikans krijgt. Geduld dus.

Groetjes,John.

Reageer
Avatar
Marjolein 05-03-2013, 11:24

Drs Plinck

Werkt het biologisch haarserum wel bij iedereen (waarvan de haarwortel nog intact is)? Mijn haar is 3 jaar geleden erg uitgevallen.Er komt al jaren niets bij. Ben nu ongeveer 7 weken bezig met het biologisch haarserum ben erg benieuwd.

Groetjes Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 08-03-2013, 11:28

Bij 92 % van de gebruikers werkt het Biologisch Haarserum. Wel is geduld nodig, het duurt plm 3 tot 4 maanden voordat het effect zichtbaar is.

Reageer
Avatar
Marjolein 05-03-2013, 11:21

Hoi Ben

Is jouw haar ineens uitgevallen vorig jaar? (toen je ook een ontsteking aan je evenwichtsorgaan had) of had je al langer last van haaruitval?
Heb jij ook last van jeuk op je hoofd gehad?

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
Ben 08-03-2013, 13:09

Hoi Marjolijn,

Mijn haar is vorig jaar na mijn evenwichts probleem uitgevallen.
Het begon met hevige jeuk op mijn hoofd. Maar nu na zes maanden bijna
en het gebruik van haarserum gaat het groeien. Het groeit zelfs op
plaatsen waar eerst geen haar zat. Groetjes Ben

Reageer
Avatar
Marjolein 04-03-2013, 12:08

Hoi Roel en John

Hoe gaat het met jullie? Bemerken jullie al nieuwe haargroei?

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
Marjolein 21-02-2013, 10:19

Drs Plinck, ik heb nog steeds hele erge jeuk op mijn hoofd ook na gebruik van het haarserum. Kan het haar daardoor wel goed groeien? Ik gebruik tussen de wasbeurten door soms een scalp therapie (soort treatment op basis van pepermunt) dat helpt wel iets. Gr Marjolein

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 21-02-2013, 15:12

Geachte mevrouw, jeuk wordt veroorzaakt door het oppervlak van de huid. De haarwortels hebben er geen last van en groeien gewoon door. Jeuk is wel erg lastig. Probeer onze antiroos shampoo, afgewisseld met de vitaal of aloe vera shampoo. Kijk goed of de scalptherapie van u geen alcohol bevat, daarmee wordt de jeuk juist erger.

Reageer
Avatar
Marjolein 21-02-2013, 10:14

Hoi Ben
Super dat het zo goed groeit, want mannelijke kaalheid is vaak moeilijk te bestrijden. Ik zal je mijn email doen. Ben erg benieuwd voor en na. Mterbeek@ziggo.nl

Reageer
Avatar
John 20-02-2013, 20:07

drs Plinck uw shampoo is uitmuntend, ik geen last meer van schilferige hoofd huid.

Reageer
Avatar
Ben 18-02-2013, 21:26

Hoi Marjolijn,
Ik heb geen bijwerkingen van het haarserum

Reageer
Avatar
Ben 03-03-2013, 21:35

Mijn vraag is ; of het raasdzaam is om dustaride te slikken,
het wordt immers ook bij mesatherapie gebruikt?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 05-03-2013, 08:51

Dutasteride als pil tegen haaruitval kan bijwerkingen hebben omdat het al het DHT blokkeert, ook daar waar DHT wel nodig is. Daarom raad ik dutasteride pillen af.

Reageer
Avatar
John 18-02-2013, 20:21

Ik gebruik het biologisch haarserum al ander half maand.
Mag ik dan mijn grijze haar verven?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 19-02-2013, 08:43

Het is beter de eerste 4 maanden van het gebruik van het Haarserum te wachten met verven. Daarna kan het eventueel, maar het beste is een natuurlijke verf zoals henna zonder chemische toevoegingen

Reageer
Avatar
Marjolein 18-02-2013, 12:24

Hoi Ben

Wat fijn dat het haarserum goed werkt. Wat heb jij voor soort haaruitval? Ik heb diffuse haaruitval na ziekte gekregen. Heb je van het gebruik van het haarserum nog bijwerkingen? Verder gebruik ik er niets bij. Zat er wel aan te denken om vit b te gaan gebruiken. Mijn bloeduitslagen waren allemaal goed. Heb je veel nieuwe haargroei? En is je (oude) haar ook dikker geworden? Veel vragen haha.

Groetjes Marjolein

Reageer
Avatar
John 17-02-2013, 19:04

Moet ik het Biologisch Haarserum na het wassen van de haren, op natte of droge haren aanbrengen?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 18-02-2013, 08:35

Het Biologisch Haarserum, is het beste ’s avonds in te brengen voor het slapen gaan. Het kan de hele nacht intrekken. Het haar hoeft niet gewassen te worden, maar als het gewassen wordt dan het Biologisch Haarserum erna

Reageer
Avatar
Ben 15-02-2013, 22:19

Hallo Marjolein,
Ik weet niet hoe het met jou haaruitval gesteld was, maar ik ben nu bijna vijf maanden bezig met het haarserum en zie duidelijk verbetering. Ik gebruik bij daarbij vitamines en gebruik de dermaroller.
Je moet met haargroei echt geduld hebben. Succes ermee en laten we kontakt houden

Reageer
Avatar
Marjolein 15-02-2013, 14:09

Bedankt voor uw reactie.Jammer dat ik dat niet eerder wist, en heb nog gebeld met 1 van uw assistentes maar mij werd aangeraden om dan even te stoppen. Als ik had geweten dat u een blog had dan had ik daar direct mijn vraag opgesteld. Iig vriendelijk bedankt. We gaan volle goede moed verder. Met vriendelijke groet, Marjolein

Reageer
Avatar
Marjolein 15-02-2013, 14:02

bedankt voor uw reactie.

Reageer
Avatar
Ben 15-02-2013, 10:47

Ik zou zo graag met mensen willen korresponderen die ook haarserum gebruiken of mesatherapie, hoe kan ik dit doen. Prachtige wedside is het geworden zeer overzichtelijk.

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 15-02-2013, 11:27

wilt u uw ervaring delen over mesotherapie en/of biologisch haarserum ? bij deze een oproep. bedankt voor het compliment over onze nieuwe website.

Reageer
Avatar
Marjolein 14-02-2013, 11:31

Hoi. vorig jaar heb ik 2 maanden het biologisch haarserum gebruikt. Maar mijn haar werd steeds dunner, net of het uit viel. Ik ben er toen mee gestopt. Ik gebruik het nu sinds een maand weer. Wil het nog graag een kans geven. Hoe kan dat?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 14-02-2013, 11:52

het duurt 3 tot 4 maanden voordat het Biologisch Haarserum gaat werken . Het herstel moet vanuit de wortel komen en dat heeft tijd nodig. Het klopt dus dat je in het begin jammer genoeg nog niet zo veel merkt en soms moet eerst het oude haar er uit zodat het nieuwe haar een betere groeikans krijgt. Geduld dus. Succes!

Reageer
Avatar
Ben 08-02-2013, 13:52

Als je haarserum gebruikt hoe vaak moet je dan de haren wassen

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 08-02-2013, 15:29

Onze shampoo is geheel veilig en daarmee mag het haar dagelijks gewassen worden. Het haarserum wordt voor het slapen gaan aangebracht en is ’s nachts geheel ingetrokken. Het haar mag ’s morgens gewassen worden. Minder dan 3 maal per week wassen is niet aan te raden.

Reageer
Avatar
Ben 02-02-2013, 12:53

Ik kreeg eerst haaruitval en mijn wimpers waren eerst donker en zijn nu licht van kleur. Hoe kan dit komen?

Reageer
Avatar
Ben 05-02-2013, 13:56

Waarom zijn na het uitvallen mijn haren van de wimpers licht van kleur, nadat ze eerst donker waren

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 05-02-2013, 15:04

Bij de hergroei van haar zijn deze vaak wat lichter van kleur omdat de pigmentcellen, die voor de kleur zorgen, wat later op gang komen.

Reageer
Avatar
Ben 31-01-2013, 10:51

Ik ben in september op consult geweest bij uw haarkliniek.
Wanneer moet ik weer komen en krijg ik daarvan bericht.
Hoelang duurt het voordat het haar weer groeit en met welke snelheid

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 31-01-2013, 11:10

meestal is na 6 maanden een tussentijdse controle en na een jaar weer een haarwortelonderzoek. Na een jaar is het resultaat goed te beoordelen. Het haar groeit plm een centimeter per maand maar in de winter iets langzamer. Als er nog geen afspraak gepland is, sturen wij een bericht

Reageer
Avatar
Ben 21-01-2013, 10:33

Er is weer een reklame op de televisie over doping voor je haar, wat is dat voor een spul
Zijn daar resultaten voor

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 21-01-2013, 11:07

Het gaat om een shampoo met caffeine. Er is een studie waaruit bleek dat haarcellen gunstig reageren op caffeine. Het is maar 1 onderzoek(je) en gaat het om een celpreparaat. Je weet dus eigenlijk nog niet of het bij mensen in de normale omstandigheid werkt. (als het inderdaad zo is hebben koffiedrinkers dan mooier haar ?) Bovendien trekt een shampoo niet in en wordt weer snel uitgespoeld, dus ik denk niet dat een shampoo echt haargroei kan stimuleren. (een lotion die wel intrekt natuurlijk wel)

Reageer
Avatar
Roel 18-01-2013, 11:12

Ik gebruik het nu bijna 2 maanden. Mijn haar ziet er al beter uit. Ik gebruik het in combinatie met mesotherapie en multivitaminen. Mensen uit mijn omgeving die het weten, zien al verschil. Er zijn al kleine puntjes zichtbaar. Ben benieuwd na 3 maanden tot een jaar!

Reageer
Avatar
Ben 20-01-2013, 22:07

Hoi Roel,
Ik ben bij voor jou dat het haarserum goed werkt, mijn vraag aan jou is of jij eerst meso kreeg en daarna haarserum. Of heb jij alleen meso? Hoe kaal was jij? Ik hoop dat meer mensen reageren.

Reageer
Avatar
Ben 12-01-2013, 13:53

Ik roep daarom mensen op te reageren op mijn verzoek.! Wat is jullie ervaring met het haarserum van de kliniek. Bij mij werkt het goed. Na ruim drie maanden begint het haar goed te groeien.
Het gaat altijd niet vlug genoeg, maar dat is de realiteit

Reageer
Avatar
Ben 10-01-2013, 17:17

Ik zou graag met mensen willen corresponderen die ook haarserum
gebruiken, misschie kunnen we dat dan promoten voor andere.
Ik wil best aan andere laten zien hoe het bij mij werkt.

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 10-01-2013, 22:59

Geachte, vanwege het beroepsgeheim kan ik zelf geen adressen geven of mensen met elkaar in contact brengen.. Maar gebruikers van het haarserum die deze oproep zien , kunnen natuurlijk zelf actie ondernemen. Uitwisselen van ervaringen juich ik van harte toe.

Reageer
Avatar
stef 02-09-2013, 18:57

Beste ben,

ik vroeg me af of wij kunnen corresponderen over het haarserum. Ik ben erg benieuwd

Reageer
Avatar
drs plinck 04-01-2013, 08:46

Collega Boersma verricht doorgaans geen haarwortelonderzoek, maar maakt slechts een foto. Omdat wij wel de haarwortels zien, kunnen we veel beter de juiste behandeling instellen. Ook hebben onze produkten een kwaliteitskeurmerk en zijn deze veilig en vertrouwd. Finasteride en dutasteride zijn hormoonblokkers en kunnen bijwerkingingen hebben. De mesotherapie is heel doeltreffend en heeft gelukkig deze bijwerkingen niet.

Reageer
Avatar
Ben 04-01-2013, 12:24

Ik heb eerst biologisch haarserum voorgeschreven gekregen voor een half jaar.
Krijg je daarna mesotherapie of is dat afhankelijk van de resultaten met het
biologisch serum. Het werkt trouwens goed dat serum

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 06-01-2013, 19:51

Is juist. Het is verstandig eerst af te wachten zijn wat de resultaten zijn van het biologisch haarserum. Als de resultaten goed zijn – en daar ziet het naar uit- hoeft de mesotherapie niet.

Reageer
Avatar
Ben 03-01-2013, 12:56

Ik heb een aantal jaren bij dr.Boersma in Geldermalsen gelopen, deze schreef mij steeds maar weer dustaride en finasteride voor. Wat is het verschil met uw behandeling.

Reageer
Avatar
drs plinck 02-01-2013, 09:40

Haargroei en haaruitval kennen wisselende perioden. Vaak groeit het in de zomer inderdaad wat sneller maar dat is niet bij iedereen het geval.

Reageer
Avatar
Ben 30-12-2012, 22:38

Ik gebruik nu drie maanden biologisch serum van uw kliniek en het werkt.
Hert haar begint steeds beter te groeien.Wanneer kun je volledig resultaat
verwachten en hoeveel groeit je haar per maand

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 31-12-2012, 10:06

wat fijn dat het biologisch haarserum zo goed werkzaam is. Ik zie inderdaad veel goede resultaten. Het effect van het biologisch haarserum bouwt op in de loop van een jaar. Het volledig resultaat is daarom met een jaar te verwachten. Haar groeit gemiddeld een centimeter per maand. Het nieuwe haar moet worden opgebouwd in de haarwortel en het duurt daarom wat langer – plm 3 a 4 maanden- voordat het zichtbaar boven de hoofdhuid wordt.

Reageer
Avatar
Ben 01-01-2013, 19:41

Groeit het haar zomers beter dan in de winter

Reageer
Avatar
Ben 01-01-2013, 19:57

Mijn haren beginnen langzaam te groeien, na een paar maanden met biologisch haarserum.
Ik gebruik ook multivitaminen. Alleen waren mijn haren eerst donker bruin en nu zijn ze
wit. Wat kan daar de reden vooor zijn.

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 02-01-2013, 09:46

Aanvankelijk heeft het nieuwe haar nog geen pigment en is het daardoor wat lichter van kleur. Kleur en dikte van het haar hebben tijd nodig om op te bouwen

certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck