Haaruitval , kaalheid bij (jonge) mannen: wat is de beste behandeling ?

haaruitval , kaalheid bij (jonge) mannen, wat is de beste behandeling

Haaruitval, kaalheid bij (jonge) mannen: wat is de beste behandeling?

Vanzelfsprekend hangt dit af van de mate en ernst van kaalheid en het haarverlies.  Er zijn veel berichten over haartransplantaties en stamcelmethoden maar een medische (niet chirurgische) behandeling is het beste om kaalheid bij mannen tegen te gaan.

Waarom geen chirurgische ingreep? (waarom geen haartransplantatie?)

Haaruitval en kaal worden is een levenslang proces. Helaas is het éénrichting verkeer als het begint. Uit zichzelf -dus spontaan- zal  haaruitval niet herstellen. Haaruitval  komt vervolgens in perioden, er zijn afwisselend perioden van (sterke)haaruitval afgewisseld met perioden waarin het proces stilstaat. Je weet niet tevoren hoeveel haar er gaat uitvallen en op welke plekken. Bij een haartransplantatie worden haren met wortel en al verwijderd van de plekken waar nog veel haar is en verplaatst naar de plekken waar nu geen of te weinig haar is. Je krijgt dus niet meer haar!  Omdat als je jong bent alles nog zo onduidelijk is en je niet kunt weten hoe het uiteindelijke haarverlies zal worden, is daarmee en haartransplantatie vrijwel onmogelijk te plannen. Het kan best zijn dat er later een tekort is aan donorhaar of dat het haar nu op plekken wordt ingezet waar het als je ouder wordt geen aansluiting meer heeft op het dan ontstane haar patroon. Dit alles maakt dat een haartransplantatie er dan onnatuurlijk uitziet en dat is het laatste wat je wilt !

Wilt je ons (vrijblijvend) advies of een haarwortelonderzoek ? klik hier

Wat helpt wel als behandeling haaruitval bij mannen ?

Medicamenteuze behandeling. De behandeling van haaruitval is sterk verbeterd. En haargroeimiddelen bestaan echt. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs. Ook als een haar uitvalt, verdwijnt de haarwortel niet  en sterft niet af. De haarwortel met daarin de stamcellen blijft gewoon aanwezig maar deze is minder actief of helemaal inactief. Vergelijk het met een soort winterslaap. Juist omdat er al zo veel kennis is over haarwortelstamcellen wordt het steeds beter mogelijk deze weer actief te maken en (nieuw) haar te laten groeien zelfs op plaatsen waar het eerst niet was. Dus kaalheid en haaruitval te bestrijden !

behandeling kaalheid , haaruitval
mesotherapie brengt bouwstoffen bij de haarwortel aan

Mesotherapie.
Mesotherapie maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Met behulp van de ‘mesogun’ wordt een oplossing ingebracht in de huid precies op niveau van de haarwortelstamcellen. Deze oplossing bevat een mix speciaal samengestelde mineralen en antioxidanten. Deze stoffen stimuleren de rustende stamcellen weer actief te worden waardoor nieuwe haren aangemaakt worden.  Indien nodig wordt een blokker van het dihydrotestosteron toevoegd om de werkzaamheid te vergroten. Het voordeel is wel de werkzaamheid maar niet de vervelende bijwerkingen omdat het niet in het bloed komt. Studies laten een hoog succespercentage zien! (studieresultaten: hier )

Wil je een afspraak maken  voor een behandeling ?( klik hier)

kaalheid, haaruitval, haarverlies
LED mesolicht therapie

Nieuw: LED mesolichttherapie. De techniek van de toekomst : photobiostimulatie.
Het LED licht bereikt het hart van de haarwortelcellen. LED werkt door de omzetting  van licht in energie voor de cel.  Het stimuleert de mitochondriën ATP te maken, de energiedrager op celniveau. Het stimuleert de bloedcirculatie in de huid. Alle normale celfuncties worden gestimuleerd en herstellen zich.  Slapende en niet goede functionerende haarwortelcellen worden gereactiveerd. De oorspronkelijke celfunctie:  het maken van nieuwe haren, herstelt zich. Resultaat: minder haarverlies en  hernieuwde haargroei van gezonde en sterke haren. LED licht geeft geen warmte en is volkomen onschadelijk. Led is veilig, pijnloos en geschikt voor bijna alle huidtypen. Wetenschappelijke studies tonen 39% meer haargroei aan bij bijna alle gebruikers !

Wil je een afspraak maken  voor een behandeling ?( klik hier)

Antioxidanten lotion. (Biologisch HaarGroeiserum)
behandeling haarverlies , haaruitval bij mannen

Antioxidanten beschermen stamcellen en zorgen dat deze actief blijven. Ook in de haarwortel zorgen de stamcellen voor de haargroei. Er is steeds meer inzicht over de gunstige werking van antioxidanten op haargroei. Een recente studie laat de positieve werking van groene thee-extract op  haarwortelstamcellen zien. Het voordeel van deze producten is dat het is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. En het hoeft niet opgelost te worden in een alcoholoplossing. Er zijn daardoor geen bijwerkingen. Ons biologisch haargroeiserum hoeft maar éénmaal daags te worden aangebracht. Er is minder haaruitval,  de haargroei neemt toe en de haren zelf zijn gezonder en dikker.
Wil je je Biologisch HaarGroeiserum bestellen ? ( klik hier)

(recente studie antioxidant  effect op haargroei: hier )

Minoxidil lotion

Minoxidil was het eerste haargroeimiddel tegen kaalheid. Het is bij toeval ontdekt in de jaren zeventig van de vorige eeuw als bijwerking van en middel tegen hoge bloeddruk. Nog steeds is niet geheel duidelijk hoe minoxidil precies de haargroei stimuleert maar het meest waarschijnlijk is dat het de celdeling stimuleert. Minoxidil is een slecht oplosbare stof en het moet worden opgelost in een sterke alcoholoplossing om als haargroeimiddel werkzaam te kunnen zijn. Dit maakt een behandeling met minoxidillotion minder aantrekkelijk ook gezien het niet heel hoge succespercentage als haargroeimiddel bij mannen.

Finasteride (meest voorkomende verkoopnaam :propecia).

Finasteride wordt als tablet ingenomen en is goedgekeurd als behandeling van milde tot matige haaruitval bij mannen vanaf 18 jaar en ouder. Ook dit middel is bij toeval ontdekt omdat men een verbeterde haargroei vond bij mannen die behandeld werden voor prostaatproblemen met finasteride. Finasteride blokkeert de vorming van dihydrotestosteron; de actieve vorm van testosteron ( in het bloed en in de haarfollikels). Hiermee hebben ook de bijwerkingen te maken. Er is een kans op erectiestoornissen en een afname van het libido (minder zin in sex) er zijn meldingen dat dit een blijvend effect kan zijn (dus ook na staken van het gebruik). De invloed op de zaadvorming is nog niet geheel duidelijk. Aangeraden wordt als de partner zwanger wil worden het gebruik van finasteride te staken. Er zijn meldingen van borstvorming. Dit alles maakt het gebruik van finasteride tegen kaalheid voor velen wat minder aantrekkelijk.

Experimentele behandelingen. Op internet zijn nog vele andere behandelingen van kaalheid te vinden. Sommigen zijn heel exotisch andere zijn op zijn best als experimenteel te beschouwen.

Ketoconazol shampoo.(nizoral hoofdgel) Dit middel is bedoeld als behandeling van hoofdroos. Het werkzame bestanddeel ketoconazol remt de aanmaak van steroidhormonen waaronder testosteron als het wordt ingenomen ( het bestaat ook in tabletvorm). Via deze omweg is op internet de suggestie ontstaan dat de shampoo dan ook moet helpen tegen haaruitval. Ieder bewijs ontbreekt echter.

Zaagpalm: volgens internet verhalen zou dit een natuurlijke blokker zijn van testosteron, maar ook hier ontbreekt ieder bewijs.

aanvraag direct advies  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

Categorie

misschien ook interessant

Tags