pH-waarde, shampoo met lichaamseigen pH-waarde

pH-waarde, shampoo met lichaamseigen pH-waarde, pH-meting, natuurlijke shampoo, beste natuurlijke shampoo, natuurlijke haarverzorging, haarkliniek, beste haarverzorging, beste natuurlijke haarverzorging, natuurlijke verzorgingsporducten, beste natuurlijke verzorgingsproducten, beste pH-waarde

Shampoo met lichaamseigen pH-waarde.

Ons lichaam heeft een heel nauwkeurig gereguleerde pH waarde. Kleine afwijkingen kunnen al snel (ernstige) gevolgen hebben. Ook de huid heeft een pH waarde, zo ook de behaarde hoofdhuid. Haarverzorgingsproducten (shampoo) gebruik je regelmatig. Heeft je shampoo niet de juiste pH dan verstoort dat je natuurlijke pH. Je kunt oa last krijgen van jeuk, schilfering, roodheid, droog, bros en afbrekend haar: problemen die ik vaak zie. Een shampoo met lichaamseigen pH waarde voorkomt deze problemen.

Je denkt dat je er al bent wanneer je een natuurlijke shampoo gebruikt. Natuurlijke shampoos zie je ze tegenwoordig steeds meer. Maar zijn deze shampoos wel echt natuurlijk? En wat bepaalt of de shampoos goed zijn?
Een natuurlijke shampoo is goed voor de verzorging van je haar en hoofdhuid. Er zit wel veel verschil in welke natuurlijke shampoo je gebruikt. Sommige shampoos claimen natuurlijk te zijn, terwijl dit niet het geval is. Er worden weliswaar veel natuurlijke ingrediënten toegevoegd maar ook nog steeds chemische ingrediënten (deze onder een andere noemer).
Ook zijn er volledig natuurlijke producten op de markt, maar zit er veel verschil in de ingrediënten die gebruikt worden tijdens de productie.

Nog belangrijker : er is meer nodig dan alleen natuurlijke ingrediënten: de pH-waarde van een shampoo is bepalend of de shampoo voldoende vriendelijk is voor je hoofdhuid en je haar.

De pH (zuurgraad) wordt bepaald door base en zuren. Base is zeep-loog-oplossend en zuur is azijn-etsend. De norm is 0-14 (hoe dichter bij de 0 hoe zuurder, hoe dichter bij de 14 des te meer base). Het lichaam zelf is dicht bij neutraal; een pH-waarde 7,4.
Sterke basen zijn gevaarlijker dan sterke zuren en veroorzaken ernstige weefselbeschadiging.

Haarkliniek Nederland is de eerste die onderzoek heeft gedaan naar de pH-waarde van het haar en de hoofdhuid. Tot nu toe zijn er wel (beperkte) wetenschappelijke gegevens over de huid, maar niets of nauwelijks specifiek over de behaarde hoofdhuid – terwijl deze juist heel andere eigenschappen heeft. Aanleiding genoeg voor drs. Plinck (arts, tricholoog) voor het vinden van de juiste meetapparatuur en verrichten van de benodigde research.

Doorbraak : Uiteindelijk is de juiste apparatuur gevonden waarmee de pH-waarde betrouwbaar kan worden gemeten. De meetapparatuur is afkomstig van (Courage + Khazaka electronic GmbH ) CK Electronics uit Keulen, Duitsland.

De resultaten van het onderzoek wijst uit dat de pH-waarde van het haar en hoofdhuid afwijkt van de rest van het lichaam ! De waarde is licht zuur

Om ervoor te zorgen dat jouw pH-waarde van haar en hoofdhuid licht zuur blijft, is een natuurlijke shampoo nodig met de juiste pH-waarde.

N.a.v. grondige research en metingen is vastgesteld dat je het haar en de hoofdhuid moet wassen met een shampoo met de pH-waarde van 3,5. Hiermee zorg je ervoor dat jij jouw lichaamseigen pH-waarde terug krijgt en behoudt. Voor het behoud van een gezonde pH-waarde is aan te raden deze shampoo om de dag te gebruiken.

pH-waarde, shampoo met lichaamseigen pH-waarde
Aloe Vera

Haarkliniek Nederland laat onder toezicht, in Nederland, haar eigen volledig natuurlijke shampoos produceren met een pH-waarde van 3,5.
Hierdoor is onze shampoo zowel volledig natuurlijk als verzorgend en herstellend. Doorgaans zit de pH-waarde van zowel natuurlijke als niet natuurlijke shampoos op 6,5 of hoger! Een te hoge pH-waarde in een shampoo geeft jeuk, een droge hoofdhuid, schilfers en beschadigd de cuticula.

Veel patiënten in de kliniek ervaren zelf vrijwel direct resultaat, aan de structuur van het haar, minder vettig haar, gekalmeerde hoofdhuid etc. De pH-metingen bevestigen dit. Na plm. 1 maand is de pH-waarde herstelt.

Benieuwd naar onze producten? Bestel ze gemakkelijk en snel online via onze haarkliniek shop

Wilt u een afspraak maken voor een pH-meting? Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Vraag het mij persoonlijk via de mail: tricholoog@haarkliniek.com of via de whatsapp: +31 6 34 27 3552.

Categorie

misschien ook interessant

Tags