Verband Haarkliniek Erasmus MC

Ik krijg wel eens vragen hoe het nu precies is met het verband tussen de haarkliniek en het Erasmus MC.  Om dat te beantwoorden is een korte ontstaansgeschiedenis nodig.

Gedurende en na haar promotie op het onderwerp haarziekten en haarwortelonderzoek heeft dr. Peereboom-Wynia  veel onderzoek verricht naar haarziekten. Dr Peereboom-Wynia en prof dr Stolz, destijds werkzaam op de afdeling dermatovenerologie van het academisch ziekenhuis Rotterdam (nu Erasmus MC) raakten zo ook betrokken bij een grootschalig onderzoek naar het eerste haargroeimiddel: minoxidil. De toeloop en belangstelling was zo overweldigend dat de afdeling bijkans bezweek en het andere werk in gedrang kwam. Dit heeft prof Stolz doen besluiten de Polikliniek Haar en Nagelziekten op te richten. Een aparte kliniek speciaal voor deze problemen. In 1990 is de kliniek feestelijk geopend en aangekondigd al de eerste kliniek in europa speciaal voor haar- en nagelziekten. Ik ben vanaf het begin aan de kliniek verbonden geweest en herinner nog goed de enorme belangstelling van TV, radio en de kranten. Ik heb de kliniek in 1993 overgenomen.

Nu er inmiddels zo veel vooruitgang geboekt is in de behandelingsmogelijkheden en bekendheid van haar- en nagelziekten kan ik niet anders concluderen dat het destijds een heel verstandig besluit was van deze dermatologen van het academisch ziekenhuis Rotterdam.

Categorie

misschien ook interessant

Tags