Vitaminen tegen haaruitval.

Wat zijn de meest geschikte vitaminen tegen haaruitval?

Haren groeien constant en worden doorlopend vervangen. Voor een juiste functie van de haarwortel zijn voedingsstoffen nodig en dus ook vitaminen. En vergeet ook de mineralen niet; vooral zink.

 • Vitamine H (Biotine):
  Vitamine H ook wel biotine genoemd is onderdeel van de vitamine B groep. Biotine is van belang voor een gezonde huid,  gezonde haren en nagels. Vooral een gezonde haargroei is afhankelijk van biotine. Haarverlies is een van de eerste verschijnselen van een biotine deficiëntie. Biotine vind je in eieren, lever, walnoten, peulvruchten.

natuurlijke vitaminen tegen haaruitval
 • Riboflavine:
  Riboflavine, ook wel vitamine B2 is van belang om gezond en sterk haar te houden. Het werkt via een omweg want vitamine B2 is noodzakelijk om ijzer uit de voeding op te nemen. Een tekort aan vitamine B2 kan zo een gebrek aan ijzer veroorzaken en juist dit is een van de meest voorkomende redenen van haaruitval. Extra vitamine B2 help het ijzergehalte op peil te houden waardoor de bloed- en zuurstofvoorziening van de haarwortel gestimuleerd wordt.

 • Vitamine E:
  Het is niet voor niets dat vitamine E  aan veel huidverzorgingsproducten is toegevoegd. De huid en ook de haren vernieuwen zich constant. Je mag tot 100 haren per dag verliezen want deze groeien gewoon weer aan. Voor deze aangroei is wel vitamine E noodzakelijk. Vitamine E stimuleert de haargroei en voorkomt haarverlies, dus voorkomt dat je meer dan 100 haren per dag verliest. Vitamine E vind je in lever, eieren, spinazie, broccoli, plantaardige olie zoals olijfolie.

 • Zink:
  Zink speelt een heel belangrijke rol in het lichaam. Het is een katalysator in tenminste 300 verschillende enzymen waardoor het van belang is voor het immuunsysteem, herstel en regeneratie van diverse processen in het lichaam en het afremmen van verouderingsprocessen . Maar vooral voor een goede haargroei en goede functie van de haarwortel is zink noodzakelijk. Ook houdt zink de hoofdhuid gezond en voorkomt schilfering en hoofdroos. Zink vind je in oesters en schaaldieren, helaas lust niet iedereen deze.

 • Vitamine C:
  Vitamine C is een sterke antioxidant . Voor deze functie is plm 1000mg vitamine per dag nodig. Dat zijn heel wat sinasappelen ! Niet alle vitamine C  in tabletten ( ascorbinezuur) zijn even goed. Ook hier geldt: hoe natuurlijker hoe beter.

Let wel,
haargroei vergt de nodige tijd. Vooral herstel vanuit de haarwortel, en dat is wat vitamines doen,  heeft ongeveer 3 tot 4 maanden nodig voordat het merkbaar is. Heb geduld en denk niet te snel dat het niet helpt. Hou wel in de gaten dat er geen andere redenen zijn voor haaruitval zoals stress en bepaalde aandoeningen zoals schildklierstoornissen, suikerziekte en dergelijke.

6 Reacties

aysha 10-12-2015, 11:04

Ik heb een trage schildklier. Mijn bloedwaarden zijn volgens mij wel goed, ik slik thyrax. Maar ik blijf last van haaruitval hebben.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-12-2015, 21:15

klopt, bij schildklier problemen ook als neem je thyrax, kan het zijn dat je haargroei helaas wat verstoord blijft. toch kun je zeker ons Biologisch HaarGroeiserum proberen om je normale haargroei te trachten te herstellen succes! https://haarkliniekshop.com/haargroei/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
ellen post 30-07-2013, 21:28

Plotseling ben ik 13 kilo afgevallen, ongewild, kan dit een reden zijn dat mijn haar zo uitvalt,
het ligt door het hele huis en met haarwassen kun je er bijna een pruik van maken,
beetje eng!

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 31-07-2013, 07:44

ja, door snel gewichtsverlies -bedoeld of onbedoeld- kan het haar uitvallen. Als het gewichtsverlies tot stilstand komt, herstelt dit meestal weer, maar dit kan een jaar duren. Sterkte.

Reageer
Ben Hooijman 23-07-2013, 22:02

Waar moet ik mijn eventuele vragen dan ventileren.
Ik ben trots op het haarserum wat het bij mij aan haargroei
teweeg heeft gebracht. Dat wil ik graag aan andere overdragen

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 24-07-2013, 08:48

totdat het probleem met de spam berichten is opgelost, kunt u uw reacties blogberichten ouder dan 10 dagen sturen naar ons mailadres : info@haarkliniek.com. Goed te horen dat het haarserum zo goed werkt Ik krijg veel positieve reacties !

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D Kok, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck